Tema: Re: Ats.: Koldūnai
Autorius: trickyvic
Data: 2010-09-13 20:59:07
Skanu kaip kazkas minejo koldunai savo sultyse, as tai dedu smulkiai 
kapota cesnaka ir petrazoliu pasmulkinu dedu viska i sausa dubeni, tada 
ant virsaus dedu koldunus su trupuciu to koldunu "sultinio" ir imetu 
sviesto gabal(-iuka)(-a)(priklauso nuo nuotaikos) apvoziu visa sita gery 
lekste is virsaus ir leidziu sviestui patirpti kelias minutes na ir 
viskas, ismaisai gerai ir kaip sakoma i trasa! :)

Gedikas wrote:
>> O  ka reiskia "tradicinis" pateikimas? Cia turbut kiekvienas 
>> valgytojas supranta skirtingai tas tradicijas. Pvz. pas mane ta 
>> tradicija yra tokia,
> 
> Tikrai taip. Manau dauguma lietuvių supranta  - spirgiai su svogūnu, 
> grietine.
> 
> Tavo variantas įdomus. Per kūčia valgom koldūnus su džiovintų grybų 
> įdaru burokėlių padaže/skystime.
> 
> Būtų ir iš kitų įdomu sužinot, kaip koldūnus vartojat. Man koldūnai - 
> vienas skanesnių patiekalų, tik reikia pateikt žmoniškai.