Tema: Re: Koldūnai
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-09-11 21:46:07
o actas ce koks turetas momeny kur taip skiest reik? tarybinis baisusis (kur 
net uostyt neina) ar inportinis skanusis (kur galima taip valgyt)? ;)


"Gedikas" <gedikas@#NO_SPAM#gmail.com> wrote in message 
news:i6g8hr$qdb$1@trimpas.omnitel.net...
> Jei kam nusibodo tradicinis koldūnų pateikimas stalui, siūlau pabandyt 
> uošvio švogerio atvežtą iš Kaukazo padažiuko receptą.
>
> Jamam mėsos koldūnus (naminius ar valdiškus  - pagal situaciją).
>
> Kol verda pasiruošiam spirgučių su svogūnais didelėje keptuvėje. Spirginam 
> riebesnius sūdytus, smulkiai supjaustytus lašinių kubelius ir bebaigiant 
> spirgint sudedam susmulkintus svogūnus. Kepam kol svogūnai gatavi bus.
>
> Dabar padažas į kurį mirkysim koldūnus prie dedami burnon:
> 1-2 skilteles česnako įspaudžiam į stiklinę ar nediduką dubenėlį, įmalam 
> juodų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, užpilam paprastu actu 
> (orientuojamės, kas acto ir vandens santykis bus ~1:5), gerai pamaišom ir 
> dapilam 5 dalis vandens ir gerai išmaišom, kad viskas ištirptų. 
> Paragaujam. Skonis turi būt aštrokas, galim jei noras yra dapilti acto.
>
> Proporcijų tikslių nežinau - kaskart iš akie darau, todėl 
> paeksperimentuokit.
>
> Išvirtus koldūnus nukošiam ir suverčiam į spirgius - kaitinam ir maišom, 
> kad nugaruotų vanduo.
>
> Valgom taip - koldūnas ant šakutės merkiamas į padažą ir valgoma.
> Kiti dar koldūnus deda į dubenėlį ir užsipila padažu, bet man pirmas 
> variantas geriau slysta, nes koldūnai nepermirksta.
>
>
> Skanaus!