Tema: Re: Q: Miltu misiniai duonkepei
Autorius: SMart
Data: 2010-07-20 13:30:33
keksas submitted this idea :
>> Kuris aparatas tiksliau ?
>
> Panflor, speju pas mus tokiu nera. Sveicarijoje jos populiarios.

Hm .... negirdėta. Bet tai esmės beveik nekeičia.

Pagal receptūras dažnai rašomi ingredientai keletos gramų tikslumu ir 
dar po to gąsdinama, kad jei nesilaikysit - nesigaus. Aš taip tiksliai 
į viską nežiūriu. Pagrindinis reikalas - atitaikyt tešlos klampumą (per 
skysta sukris, per kieta neiškils). Imu grubiai santikį 300 ml vandens 
/ 450 g. miltų. Jei dedi kokius nors kitus ingredientus absorbuojančius 
vandenį, atitinkamai mažini miltų kiekį, jei dedi ką nors skysto (pvz 
grietinė, kiaušinis) atitinkamai mažini vandens kiekį, iš akies 
įvertinant. tada mielės, druska, cukrus ir pirmyn. Fantazuoti galima 
iki begalybės, o geriausias dalykas tas, kad retai gaunasi produktas 
kuris būtų nevalgomas, t.y. arba gerai arba labai gerai :) Pvz duona su 
paprikos kubeliais, kurie po kepino suminkštėja ir labai tinka prie 
duonos skonio. Toliau riešutai, razinos, priekoniai, įvairūs grūdai, 
sėklos t.t.t.t.
Jai norisi gražaus kepaliuko, teks kepti orkaitėje, nes duonkepė gamina 
tik "forminę". Tada imi kildintos tešlos programą ir pasiruoši tešlą. 
Pakildini po kepalo suformavimo ir šauni į orkaite. Gatava bus kai 
pabarbenus per kepalo plutą bus duslus garsas, kitas matavimo būda - 
įsmeigti ir pasiukioti medinį pagaliuką, jei tešla nebesivelia, trauki 
lauk.

Skanaus.