Tema: Re: maslinos - juodosios alyvuoges
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-07-14 16:03:43
teisingai patiuninus ir olivogiu galim nebedet ;)

"MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message 
news:i1k448$nhe$1@trimpas.omnitel.net...
> Nevarykit apie skoni, teisingai patiuninus visokiais aliejais, persiladias 
> cukrais ir balzamikais beigi bazilikais skonis daugiau nei geras gaunasi 
> :))))
>
>
> 2010.07.13 22:07, G. rašė:
>> Mažiau rusiškų kanalų žiūrėk :)
>> Nėra jokių geležies glutamatų, ten geležies  gliukonatas
>> (http://www.food-info.net/lt/e/e579.htm) dedamas.
>>
>> Ne visos juodos alyvuogės taip procesinamos. Čia daug parašyta daug apie
>> būdus:
>> http://www.enotes.com/how-products-encyclopedia/olives
>>
>> Bet išvada paprasta - jei perki pramonines pigias alyvuoges skarbonkėse, 
>> tai
>> nėra ko tikėtis stebuklų. O ir skonis jų nekoks.
>>
>> G.V.
>>
>>
>> "Povilas"<geras@vilkas.lt>  wrote in message
>> news:i1i5n6$suj$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Na, maniau,kad bent jau sitas produktas yra be jokiu priedu apart 
>>> druskos.
>>> Pasirodo,kad klydau ir klydau labai. Ka tik per RTR Rosija buvo zinios 
>>> ir
>>> rode reportaza apie maslinas - juodasias alyvuoges. Nesidomejau situo
>>> reikalu anksciau, todel gincyti ju ekspertes is maisto prieziuros 
>>> tarnybos
>>> minciu nedrystu, todel perteikiu ka pasake : gamtoje neegzistuoja juodos
>>> spalvos alyvuogiu, o jos tegali buti violetines, rausvos, kitokiu
>>> tamsesniu spalvu, bet niekada jos nebus lygios juodos spalvos ir
>>> blizgancios.Tokiomis jos tampa,kai pabuna tirpale su gelezies
>>> glutamatu.Ten pat parode eksperimenta - paprastas zaliasias alyvuoges
>>> uzpyle skysciu nuo juoduju alyvuiogiu ir pre 3 valandas jos irgi tapo
>>> tokiomis.
>>> Teks ieskoti sveriamu margaspalviu alyvuogiu gurmanu parduotuvelese.
>>
>>
>
> -- 
> MaRiUs
> Kaunas