Tema: Re: steikų padažas
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-04-13 16:10:32
dazneu tenka matyt kad su sviestu taip daroma. nu bet su oiliejum gal 
lengveu mozojasi ;)

"Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message 
news:2p2t7m2kj67f$.17s0q4v5d1fkw.dlg@40tude.net...
> On Mon, 12 Apr 2010 17:52:17 +0300, 0.5 B wrote:
>
>> Sveiki gyvi, broliai ir sesės gurmanai,
>>
>> Mažu žinot, kaip daromas tas tikrasis rudas tirštokas steikų padažas? 
>> toks jausmas, kad vien jis duoda pusę skonio patiekalui..  :)
>
> Aš neprasidedu su tais steikiniais padažais, o darausi tokį:
> druska, česnakas, stambiai malti pipirai (naudoju Santa Maria penkių 
> pipirų
> mišinį) + smulkiai sukapotos šviežios žalios prieskoninės žolelės 
> (kokios -
> jūsų fantazijos ir skonio reikalas). Į šitą mišinį pilu truputį aliejuaus
> ir padarau apytirštę košę. Na ir jos užmozoju ant iškepto steiko.
>
> Steiką kepu nemarinavęs, nesūdęs ir be prieskonių.
>
> -- 
> Edvinas