Tema: Pirmieji įspūdžiai apie PS4
Autorius: bat0nas
Data: 2013-12-26 19:28:55
Apsipratau su PS4. Keletas pastebėjimų:

* Kaista. Uždaroje nišoje po TV pradeda (net ir nežaidžiant!) ūžti nepadoriai garsiai. Išimtas iš nišos - elgiasi normaliai. Xbox 360 toje pačioje nišoje dirba gerokai tyliau. Išorinis maitinimas vis tik mano atveju būtų buvęs geriau.

* Pultelis ergonomiškumu turbūt jau pasivijo Xbox 360 pultelį. Tad didelis pliusas. Nekalbu apie kitas savybės (touch pad, lemputė, garsiakalbis, 3,5mm std jungtis ir pan.). Tos papildomos savybės savaime yra OK.

* PSN'as, kaip ir tikėjausi - kažkokia tragedija lyginant su rock solid XBL'u. Per savaitę psn + store maintenance buvo turbūt daugiau kartų nei per visą XBL gyvavimo istoriją.

* PS puslapis - akmens amžiaus. Turiu omenyje galimybes, kurias teikia pvz xbox.com. Elementariai net friend request negali išsiųsti.

* Sub Account'ai - gal tiek to.. nesikeiksiu. Daugelis turbūt su tokiais nesusidūrėte. Bet vien Sony paaiškinimas, kad, jei sukanka 18 metų, žmogus turi susikurti naują PSN paskyrą ir Online ID, pasako viską apie tai. Ir apie patį PSN'ą ir jo nelankstumą.

* Erdvinis garsas eina vienu metu tik per HDMI arba per optinį išėjimą. O tai reiškia, kad, norint naudoti erdvinį garsą palaikančias ausines, kiekvieną kartą turėtum eiti į PS4 nustatymus. Labai nepatogu (Žr. klausimą ir atsakymą Nr. 5 http://forums.astrogaming.com/showthread.php?44055-Connecting-to-the-PlayStation-4-A40-A30-Audio-System&p=160641#post160641). Xbox 360 vienu metu 5,1 garsas ėjo ir per HDMI ir per optinį.

* Startavimo laikas iš budėjimo režimo galėtų būti greitesnis. Tikėjausi, kad pagrindinį meniu išvysiu akimirksniu (kaip kad tai yra asmeniniuose kompiuteriuose). Deja.

* Dedu didelį pliusą minimaliam multitasking'ui. Nors naujos programos paleidimas reiškia pasiūlymą uždaryti žaidimą. Nežinau ar, kai atsiras visokie FB ir pan., gal Sony ką nors sugalvos, kad būtų galimybė pasitikrinti socialinius žaidimus neišjungiant žaidimo.

* Valdymas balsu OK. Tik nesupratau, kokiais atvejais PS4 nutaria nereaguoti į "playstation". Pliuso nededu kol kas.. reikia patyrinėti.

* GUI OK. Bet nematau temų palaikymo. Jau atsibodo ta mėlyna spalva. Manau Sony įves temų palaikymą anksčiau ar vėliau. Tad kol kas - riebus minusas dėl temų nebuvimo.

* Žaidimų/programų sąrašas (viskas vienoje linijoje) - man nelabai. Norėčiau ir vertikalaus vaikščiojimo (iš serijos - Windows Modern UI), nuorodų dėliojimosi (o tai dabar tas sąrašas dinaminis), favorites, galimybės pašalinti Music Unlimited ir Video ir t.t. Vienu žodžiu - vartotojo sąsaja labai nelanksti.

Visumoje - daiktas OK. Smagus. Tikėjausi greitesnio žaidimų startavimo ir pan. (bet lyg jau žinom, kad hibridinis HDD pagerina reikalą).  Daug malonių smulkmenėlių.

Reikia tikėtis, kad Sony sutvarkys visas nebrandžias funkcijas ir nereiks tuo pusfabrikačiu naudotis visą generaciją.



Kaip jums?