Tema: Re: kokios veisles zole atspari suns slapimui?
Autorius: trickyvic
Data: 2011-03-31 19:35:22
Dekoju, principas aiskus taip ir reikes daryti, o kas del sieno rulono 
tai kiek per gyvenimeli teko pastebeti kad pas sunis yra tokia 
tendencija tik niekaip nesuvokiu kuom juos tas sienas traukia


Daiva D. wrote:
> Paprastai - matai, kad pradeda sukinėtis ir ieškoti patogios vietos, ir sakai "kakot", ir visada darai šitą toj pačioj "tam tikroj" vietoj, pradžioj tik su pavadėliu, paskui pagal aplinkybes ir išmokimo laipsnį ir be jo. Paskui pagiri. Po kurio laiko pradeda reaguot į komandą. Galima ir su kokiu klikeriu pažaist, kas įvaldęs.
> Šunys gana neblogai valdo žarnyną, gi sėkmingai išlaukia pasivaikščiojimo ir tik tada tuštinasi. Šlapinimąsi irgi valdo. Mano vienas šuo, tas kur invalidas, šlapinasi "ant puoduko", spaudžiant pūslę. Visada darau šitą daugmaž vienodu laiku. O jei kokiu pusvalandžiu anksčiau - tai pūslė dar tuščia, prisipildo tik priartėjus įprastam laikui. Ir tada net ir spausti nereikia, pastatau kur reikia, paglostau, ir šlapinasi. (esu priversta taip daryti prieš kiekvieną pasivaikšiojimą, nes jis gali vaikščioti tik su parištu užpakaliu, o parišimas neišvengiamai spaudžia pūslę, todėl jis apsimyžtų dar neišėjus į lauką).
> Su žymėjimu sunkiau, čia valdo šuns įgimti refleksai, ir juos nelabai pakeisi. Bet vis dėlto, jei šuo pirmiausiai išvedamas už teritorijos ribų, tai jam jau mažiau liks parako apmyžti tą šieno ruloną. Nu vis tiek keli lašai šlapimo tai mažesnė problema negu puslitris.
> 
> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:in1p4n$h5j$1@trimpas.omnitel.net...
>> A kaip mokinti kakoti pagal komanda ir tam tikroje vietoje? Rimtai 
>> imanoma? Gal pasidalintum metodika ? :)
>>
>> O kas del vedziojimo uz teritorijos ribu tai kartais man atrodo kad tai 
>> nieko bendro neturi nes pvz arklidese yra tiesiog butina apmysti sieno 
>> rulona ir butent tas kuris yra skirtas serimui, nors kitu "myzyklu" 
>> pilna, spyris i sikna suveikia tik tam kartui.