Tema: pagalba zaliems - kas gali buti ne taip?
Autorius: T:\)
Data: 2012-06-27 14:34:13
Sveiki, esu zalias elektronikoje ir tik googlo/wikipedia ir piesineliu pagalba bandau prisiminti/issiaiskinti kas ka reiskia :)
Internete radau cirkuliacinio siurblio valdymo shema http://idejuvejai.blogspot.com/2012/02/saules-kolektoriaus-cirkuliacinio.html
Kadangi elementu berods tik 13 ir lemonoje jie kainuoja apie 20 lt, issitraukiau is giliausio uzkampio lituokli ir nusprendziau susilituoti. Kadangi prikti toki gatava kainuoja virs 100 lt, tai pagalmano paskaiciavimus turiu min 5 bandymus (vis naujomis detalemis), jei napavyks teks pirkti gatava :)
Viena bandyma jau isnaudojau (itariu kad busiu sumaises jungtis, bet nesiaiskinau per daug, man buvo idomiau-paprasciau pereiti prie antro bandymo). Antras bandymas geresnis - bet vis dar neveikia. O cia jau man pasidare idomu kas galetu buti ne taip - nes sviesios diodas dega/uzgesta kaip ir turetu buti (kai vienas daviklis fiksuoja aukstesne temperatura nei kitas). Bet reles neperjungia. Pabandziau relyte ar is vis viekia - pajungus tiesiogiai nuo maitinimo 12V tvarkingai suveikia. Pamatuoju su testeriu prie relytes valdymo kontaktu rodo 6V. Gal yra kokiu itarimu, ka blogai padariau?  
Kad rankos kreivos ir lituoti niekada nemokejau tai zinau (nors visada galima pasiteisinti blogu lituokliu) :) 

T:)