Tema: Re: Klausimas elektrikams !
Autorius: Audrius
Data: 2018-03-01 19:32:10
> o skydelio automatukai ziauriai ziauriai retam atvejui?
> ar verta ten kazka daug burti?
> mygtukai dvigubi = vienas rusiui, o kitas - ??

Ateinu is lauko - isijungiu sviesa, pereinu per patalpą (12 metrų) - isjungiu virsuje sviesa ir ijungiu rusyje - nulipu papacion ir ... pamirsau virsuje isjungti sviesa, arba isenant laukan isjungiu tiek rusio, tiek virsaus sviesas.
Taip, automatai tik kaip "reikalui esant", na gal karta per kelis metus reikes, bet dabar, kol dar tik vedziojama elektra ir tai daroma be projekto, tai daznai buna viskas perjunginejama, atvedami papildomi laidai, keiciama vietomis, tai be automatu atjunginejimo neduok dieve, kaip uzknisa viska daryti ant itampos, nors manes nekirato, bet vistiek pasitaiko kad prisilieti prie tos vietos kur plonesne oda, tai jauciasi nesmagiai truputi. :-))))))
 
> Kas del patogumo - ne tiek automatuku atkirtimai,
> kiek indikatoriai ar nepalikta sviesa galbut labiau i tema.
> Tarkim matyt prie lauko duru ar tikrai isjungta sviesa rusyje.

Tai jau taip ir nuspresta. greiciausiai tai mygtukai eis ant vieno atskiro automatuko ir tik vienu pliusiniu laidu, o antras laidas, atlikes nuo rusio mygtuko bus pajungtas prie rusio lempos maitinimo (kitas jo galas virsuje prie skydelio), o nulis irgi virsuje skydelyje yra. Vadinasi indikatorių priburti turetu pavykti.