Tema: Re: Daugiabuciai-kur VST atsakomybes ribos?
Autorius: Gintas
Data: 2012-07-11 00:22:11
1) O tai yra bendras ant viso namo skaitliukas?  
2) Ar bande kas nors is daugiabucio gyventoju issiimti oficialu atsakomybes ribu pazyma is LESTO? Juk, kaip sudares sutarti asmuo, jis gali tai padaryt?  Kazin kas ten butu nupaisyta. Taip ir butu:  Lesto ivadinis kabelis, paskui 20m intarpas namo bendroves, paskui vel  Lesto 30cm su skaitliuku, o paskui Abonentas po skaitliuko? 


"Arvis" <rarvis@takas.lt> wrote in message news:jthvtr$at1$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> parašė naujienų pranešime:jthnr6$327$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai cia ir gaunasi konfuzas:
>> 
>> Jeigu atsakomybe tenka iki skaitliuko bendroje viso namo ivadineje spintoje (ten toks yra?)-kokio velnio LESTO turetu rupet, kaip ten kas po sio skailiuko elektra vagia (tarkim vagia) Tarsi gautusi kad adminstruojanti bendrove perka visam namui elektra is Lesto , o paskui jau ten ja skirsto kaip nori, pinigus susirenka ir vagius tarpusavyje gaudo. Taip juk nera?
>> Tada, logiska, kad  Lesto atsako iki kiekvieno buto skaitliuko, vadinasi jinai ir kabeliu iki to skaitliuko turi rupintis. Kodel Lesto atsakomybes ribose stovincius stovus turetu priziuret adminstruojanti bendrove? Kas tai reglamentuoja? 
>> 
>> Ar bande kas nors is daugiabucio gyventoju issiimti ofocialu atsakomybes ribu pazyma is LESTO?
> 
> 
> Iš esmės Evaldas tau jau atsakė. Jei truputį smulkiau - daugiabučiuose dažniausiai egzistuoja trišaliai ribų aktai: 
> 1. LESTO dalis tradiciškai - iš tiekimo pusės iki kabelių spintos, TS, transformatorinės ar pan. + EE apskaitos prietaisai.
> 2. Namą administruojanti kontora (ar kiti, ką pasamdėt eksploatuoti jūsų namo bendruosius tinklus) - namo bendrieji lokalūs tinklai (nuo LESTO ribos iki apskaitų spintų) + bendrosios reikmės, bet toms jau atskiri ribų aktai.
> 3. Vartotojo dalis - nuo apskaitos iki buto ir buto vidaus tinklai.
> 
> Kaip pastebėjoV.N., naujoj statyboj gali ir nebūti vidurinės grandies.
> 
> Eini į artimiausią LESTO kontorą su nuosavybės dokumentu ir paprašai RA (ar pareikalauji, kaip tau maloniau). Tada jį gauni ir varai aplaistyti proceso.
>