Tema: Re: Statybos įstatymo pakeitmai
Autorius: T:\)
Data: 2010-09-24 15:01:21
gal i tema, vis ruosiuosi pridavineti nama (individualu), bet vis tempiasi. Kai prieme statybos istatymo pataisas, buvo reklamuojama (tos pacios aplinkos apsaugos), kad inidividaliu namu pridavimas supaprastes, vietoje pridavimo akto (ar kokio ten dokumento) bus statytojo deklaracija apie baigta statyba. Pagal istatyma tvarka turi nustatyti atitinkamos institucijos. 
Kol beveik viska susirinkau jau pridavimui, ziuriu jau ir spalio 1 uz savaites. Pasiskambinu i Kauno statybos inspekcija virsininkei, klausiu kas ir kaip, kokios naujienos. Tai atsakymas, nieko naujo, kaip visada iki naujos tvarkos isgaliojimo liko savaite, o naujos tvarkos nera ir net projekto nera :) Tiksliau projektas buvo, bet kazkur nepraejo ir dabar keiciamas. Buvo paplatintas tik pirmas varinatas, bet kokie pakeitimai daromi ir kaip planuoja, kad bus nezino. Nezino ar reikes gaisrininku, energetiku ir pan parasu. Sia savaite sake buvo susirinkimas, bet per ji papaiskejo, kad tvarkos nera ir nera ka pasakoti :)
Va tep va. Tai ir nezinau cia laukti dar savaite, ar jau duoti dabar dokus :) Apskritai neaisku ka daryti pvz jei dokus pridavei pagal sena, bet neprdejo ju nagrineti (net ar ne 20 dienu jie turi) tai kaip toliau pagal sena ar nauja tvraka? :) Nu vnz. spalio 2 pagal ideja turetu buti paskelbta tvarka ir deklaracijos forma, nes negi pradesi galvoti apie tvarka kurdamas istatyma, arba iskarto po jo priemimo, taigi galima paskutine nakti :)

T:)

"Tomas HVAC" <rimsa@hypernet.lt> wrote in message news:i7i2i2$1qp$1@trimpas.omnitel.net...
> Visiem įdomus.
> 
> mes projektuotojai skaitėm skaitėm ir taip iki galo nesupratom, 
> nes ne visom procedūrom yra paskkirtos atsakingos institucijos, 
> o kai kuriose rajonuose tos institucijos arba sujungtos arba jose dirba 3-4 žmonės pensininkai beveik
> ir kai jiems dar reiks paaiškint apmokyt kaip ką daryt daug vandens nutekės.
> + ar tai ką jie padarys atitiks STR'us 
> šiaip po kurio laiko turėtų palengvėti statybū leidimų išdavimas (teoriškai)
> 
> laikas parodys - sumaišties bus, bet kai kuo ir pasinaudosim legalizuodami seną statybą ;)
>