Tema: Letai gendantis golfas... juokas pro asaras
Autorius: Levas
Data: 2010-07-02 20:22:39
Jau kazkada rasiau, kad turiu golfa kuria uzineja neveikinejimo priepuoliai. Nu neveikimo simtomai- kai kada uzgesta variklis ir viskas. Pasitarus su internetu, meistrais, savo protu buvo padaryta tokia statistine gedimu seka:

1. imobilaizeris.
2. ECU rele -spyna.
3. Holo daviklis ant paskirstytuvo.
4. Babina su tranzistorium (tikriausiai kai kurie meistrai dar pavadina komutarium).
5. ECU.

Nu imobilaizerio nekaltuma irode kompas ir eksperimentai su ritele prie spynos. ECU reles nekaltuma irode jos pacios nebuvimas. Spynos- kad elektra atsiranda ten kur jai ir pridera. Holo daviklis- buvo tikrinamas su sviesos diodu. Kadangi dioda per rezistoriu pajungiau tarp duomenu ir +, tai tas keliasdesim mA pull-upas pasalino defekto pastebejima pusantro menesio... Kol pagaliau siandien pagavau. Nesikure ir diodas nemirgejo. Teko keisti hola ir paskirstytuvo kuna.
Pirkom srote pagal modeli, kubatura ir metus.... ir beveik netiko. Pasirodo, kad sutaupyti pinigo, vokieciu inzinieriai perkele holo davikli per 90 laipsniu. Taip susitaupe kokie 10 cm laido... O dabar sunkoka laida pajungti...
Pakeitem, veikia, ir matyt vel reikes pusantro menesio laukti, kol issiaiskinsim ar apsistosim tries 3 punktu. Nesinoretu iki 5 daeiti....

Ka blogo galit pasakyti apie 6 golfus?
Gal kam reikia 3 golfo su relia 160KKm rida? 1997 gimimo. Joker konfiguracija. Benzinas, 1.6L (tikriausiai), versto modelio variklis. Lietuvoje atvazinejau su juo 8 metus- be raliavimu. Bet buvo kazkada pisteltas.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt - elektronika ir siaip