amen On 7/29/2019 18:04, Audrius wrote: >> jei nori nesipist su keptuve ir nesukt galvas del jos (o pagal klausima >> panasu kad to reikia) - imk bet kuria nebrangia su keramine danga, ir kas >> kelis metus keisk I nauja. "Keramika" ir nedaug svyla, ir gerai valosi, ir >> mazai braizosi. > ____________________________________________ > Indai su keramine danga iš pirmo žvilgsnio atrodo gana nepavojingi. Tačiau tai pasitvirtina tik tuo atveju, jei jie dengti šimtaprocentine keramika, bet dažniausiai keraminėje dangoje yra pavojingų komponentų. Minkšta keraminė danga nėra atspari ir ima skilinėti jau po kelių mėnesių naudojimo. Švino ir kadmio patenka į maistą, o su juo į organizmą > > Apsinuodijimas švinu – vienas iš pavojingiausių apsinuodijimo metalais būdų, ir gali sukelti pilvo skausmus, galvos skausmą, nulemti nevaisingumą ir kitas sveikatos problemas (ypač sunkiais atvejais gresia koma ir mirtis). Naudoti indus su pažeista danga pavojinga net ir tuo atveju, jei jų sudėtyje nėra švino, nes po apsauginiu sluoksniu paprastai būna neurotoksiško aliuminio. > > Alternatyva: indai iš 100 proc. keramikos. Jie pagaminti iš natūralių medžiagų, netoksiški, maistas juose nepridega. Tiesa, tokie indai gali būti gana brangūs, bet užtat tarnaus jums ne vienerius metus. >