Tema: zalos issireikalavimas is nedrausto eismo ivykio kaltininko
Autorius: audrius
Data: 2011-09-12 13:24:20
sveiki, situacija tokia:
dalyvavau eismo ivykyje su automobiliu, kitas dalyvis - dviratininkas
nukentejom abu, as finansiskai (sulamdytas auto, neskaitant, kad kelias val reikejo isskirt vazinejant po nerkologinius, giraites, laukti polizijos, greitosios), dviratininkas (nepilnametis, 17m) sulamde dvyrka ir prasiskele galva
policijoje vyksta tyrimas, auto drausta civ draudimu, kasko nera, 95% sansu, kad del eismo ivykio bus pripazintas kaltas dviratininkas, 5% - kad abu.
draudime man paaiskino, kad tuo atveju, jei esu ivykio kaltininkas, mano civ draudimas galioja ir padengia nuostolius, jei kaltas tik dviratininkas - nuostoliu galiu prasyt atlygint teismo keliu, kaip yra siais atvejais?
1) jei yra abipuse kalte? mano draudimas tvarko jo dvirati ir moka uz galvos susiuvima, bet turiu teise reikalaut savo auto tvarkymo ar kiekvienas tvarkomes savo reikalus?
2) jei tik dviratininkas pripazystamas kaltu, kaip atrodo forma tartis graziuoju? kaip turetu skambet tas popierius ir visos proceduros, kurios leistu mus susitarti be teismo?
3)kokios proceduros viska padaryt teismo keliu, su salyga, kad nepavyks susitarti graziuoju, nuostoliai auto 200-500Lt eiles

aciu uz pagalba