Tema: Re: Debilu mase
Autorius: Ignas
Data: 2010-05-03 17:28:28
manau cia visiskai tas pats, kaip su gejais. Gyventu zmones sau, ir tiek, niekas jau siais laikais bent jau Vilniuje ju nei persekioja, nei pirstais bado (kad jie vienas kita bybiais bado tai cia jau kitas klausimas, bet pas juos taip priimta). Bet va jie jauciasi patys sau tokie faini, kad butinai nori visiems pasirodyt, kad visi zinotu, kokiu puikiu ir graziu zmoniu esama sioje zemeje. Is kitos puses juos matomai kamuoja tam tikri kompleksai, kad jie "ne kaip visi", ne "kaip zmones", tai ir kyla bandymai ta kompensuot einant gatvemis.

Dviratistai lygiai taip pat jauciasi nesvarbus. Kur tu jausies svarbus, kai gatves ir keliai eina i visokias puikias vietas, o dviraciu takas tai nebent prie kokio ezero, o ir tai tarp krumu israngytas. Kiek asfalto sunaudojama gatvems, kiek demesio skiriama keliu tiesimui bei remontui! Tos pacios gatves, buna 2 juostu, 3, o kartais net ir 5 i viena puse! Ar matet nors kada bent 2 juostu su skiriamaja zona dviracu taka? Ar matet nors kada sviesofora dviraciu take?? Kaip gali zmogus, vaziuodamas tokiu taku, jaustis pilnavertis eismo dalyvis, kai praktiskai vienintelis kelio zenklas, kurio nepagaileta ju placiai ir galingai masei, tera gedingas melynas skritulys, sakantis tai, kas kiekvienam dviracio vadeliotojui ir taip aisku - tipo, dviraciu taku vaziuoji, mielasis! Nei greicio ribojimo (visuomene akivaizdziai pazeidzia lygiu galimybiu istatyma preziumuodama, kad joks dviratis niekada nevirsys leistino greicio. Tai taip neteisinga. Na gerai, ratai tai tik 2, ir daznai nupiepusiu kojeliu varomi, bet uztat kiek noro skrieti su veju!!!), nei tokiu mielu "Sustoti draudziama" ar "Ribojama maksimali asies apkrova". Akivaizdu, pasaulis neteikia jokios reiksmes pedalu mynejams.

O cia dar islenda ta pati, amzina, sena kaip pats dviratis ir kartu su juo atsiradusi problema - kompleksas. Ziurek, kaip nori, vartyk ta dvirati, kaip beismanai - ratai vis vien tik DU! Tiesa, kai kurie, ypac prislegti, prisigalvoja ivairiausiu sprendimu, vos ne visa savo dviratuka apkabineja papildomais ratais rateliais, dazniausiai pasiekdami tik tiek, kad dar labiau isryskina savo pagrindine beda. Net motociklininkai, ir tie zymiai pranasesni. Juos ileidzia i gatves, jie gali kaip lygus su lygiais stoveti prie sviesoforu judriose sankryzose, ir be to, su motociklu, kerziniais batais ir odinem striukem jie atrodo tokie kieti. Uzsilipes ant dviracio su panasia apranga sukelsi tik nesulaikoma juoko banga, kur jau cia iki kietumo. Galima nebent rozini meskiuka uzsikabint, atemus is namo einancios penktokes, ir po to savuose ratuose tvirtinti, jog cia "siaip, kaimynai uzkabino". Veliau, parejus namo, jis nuimamas nuo dviracio ir pasiimamas i lova, daznai slapcia nuo zmonos, kas sukelia papildoma stresa.

Bukime tad atlaidus siems nabagams, supraskime ju dalia ir nesmerkime. Be to, gamta nemegsta tustumos, ir jei sios nisos neuzimtu jie - kas zino, gal butent jus likimas nublokstu uzimti ta vieta, kuria jie dabar uzima?



"YZF" <yzfas_@_centras.lt> wrote in message news:hrf19a$2ks$1@trimpas.omnitel.net...
>O koks yra tikslas tos visos mases pasirodymu penktadieniais? Ta prasme koks 
> ju yra "sukis" ?
> 
> Kad ju niekas gatveje negerbia, todel nori bent karta per savaite 
> pravaziuoti be baimes bendro naudojimo keliais?
> 
> Ar demesio truksta, tai uzsako mentu ir varo savo parada?
> 
> Ar tingi vazineti savo keliais ir takais ir nori padidinti oro uzterstuma 
> mieste beigi patys jame pasismaukyti?
> 
> 
>