Tema: Re: Koloneliu pardavejams
Autorius: psw
Data: 2009-10-14 12:01:32
Lygintos Castle Conway sy Monitor Audio RS6. RS6 visur gavo i vienus vartus.
Lyginant abi, RS6 pakankamai reksmingos, net kartais astrokos, matyt, del metaliniu aukstadazniu. Bosas pas RS6 barska, jei vos daugiau garso atsuki su agresyvesne muzika. Conway bosas ir greitesnis ir konkretesnis ir, jei reikia, daug stipresnis, ir ji dar galima paderinti/reguliuoti, keiciant atstuma tarp pado ir koloneles apacios. Ten dedasi arba issiima papildomos tarpines - "saibos". Itaka milziniska, manau, galima prie bet kokio kambario prisiderinti. Is siaip, zemi pas Castle, turbut del netipines zemu konstrukcijos (ketvircio bangos rezonatorius su isvedimu i dugna, toks tipo "transmition line" sprendimas, panasus i  naudojama Audio Note AZ serijos kolonelese) kazkokie visai kitokie, nei visu girdetu tipiniu fazoinvertoriniu. Castle vidurys labai mielas, naturalus ir neikyrus, anglies pluosto membrana savo darba padaro idealiai, nors RS6 vidurys irgi neblogas, bet kartais turi "metalini" prieskambi. RS6'tu garsas bendrai, toks labiau neisbaigtas popsinis - diskotekinis, Castle labai naturalus, barchatinis, detalus ir subalansuotas su galimybe stiprinti/silpninti boso gyli ir slegi AKUSTISKAI. Nu vienzo, nera ka lyginti, be to ir kaina Castle mazesne, ir korpusai solidus, faneruoti, storesnem sienom, kas matosi is svorio (21kg. v.s. 16kg.) ir nuemus apatini pada :)
Prabegom paklausytos ir kitos Castle, tai brangesniu Howard pasirode gal geresne scena, nei Conway ir kiek skaidresnis bendras vaizdas, bet Haward stovejo kitoje vietoje ir su kitais komponentais. Jas reikes paklausyti idemiau, nes su zema dalim ten dar idomiau padaryta - zemadaznis ir zemu/vidutiniu dazniu garsiakalbiai kiekvienas atskirai turi savo rezonatoriu, pas Conway vienas abiems. Dar brangesnieji Castle'ai turi i krastus isnestus auksto daznio garsiakalbius, t.y. koloneles asimetrines, tas turetu scenai duoti nemazai itakos, keiciant koloneles vietomis, kai auksti abu gali buti i vidu arba i isore. Howard'ai buvo su aukstais i isore, tai gal scena del to platesne ir itaigesne.
Pigesniu Knight 4/5 garsas pasirode visai kitoks su agresyvesne virsutine dalimi, ir tokiu stipriu, labai energingu garso pateikimu. Cia pirmas ispudis ir keliu minuciu pasidomejimo.
Stiprintuvai/CD buvo bandyti keli - daugiausiai Audiolab S serija ir Myryad Z serija, truputi Rotel 1062 su jo CD, prabegom  Denon 1500'tieji ir CEC AMP5300/TL51. Su Knight 5 lyg tai buvo Marantz sujungti, o su Knight 4 - Magnat MC1, sitas gal net labiau tinkamas pasirode.
Dar kita karta reikes pabandyti su Magnat 800'aja serija ir lempinuku Jie anksciau su Audio Physic ir Tannoy kolonelem paliko labai gera ispudi.
Beja, Tannoy Revolution DC6t ar Audiophysic Yara II  daug idomesnes uz RS6'tas, bet cia jau kita tema, ir taip jau koks traktatas gavosi. :))


"AS" <no@mail.com> wrote in message news:hb1vcl$rkt$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "psw" <123@abc.lt> wrote in message news:hb1i18$57f$1@trimpas.omnitel.net...
>> ...Cia visi svaigsta apie Monitor Audio RS'us, tai jos, po Castl'u 
>> barskaliukai pasirode.
> 
> Cia kurie konkretus modeliai lyginami ir pagal ka (visas diapazonas, zemi, 
> auksti ar dar kazkas)? 
> 
>