Tema: Re: Gal kas turite paskaičiavę greitį?
Autorius: Rich
Data: 2012-10-05 10:43:27
Dovanokite suklydau - zinoma, turejau omeny zodi "neitrino" :)

"Rich" <slava@ktl.mii.lt> wrote in message news:k4m2va$m5$1@trimpas.omnitel.net...
> Tamsa mokytojau, leiskite priminti jog speciali reliatyvumo teorija nedraudzia daleliu, judanciu greiciu, virsijanciu sviesos greiti, egzistavima. Zinoma, tachionams (o labai imanoma jau ir neitrono) labai toly iki "kuno" apibrezimo, bet vistiek...zmogus paklause, o jus pasiuntet ji...mokytis ;] Juk forumas ir skirtas bendravimui ir klausimams (ir taisykles nepatikslina, ar klausimai turi atitikti Jusu asmeniniams "protingumo" reikalavimams :) Galu gale nepatiko klausimas - arogantiskai ignoruokite.
> Galu gale jis neklause ar imanoma ir kokia tam bus reikalinga jega (o gal jis ir turejo omeny butent begaline jega?). Juk klausimas teorinis, o teoriskai galima padaryti prielaida, kad jega bus begaline. O galima aplamai neprisiristi prie Einsteino ir i si klausima atsakyti taip, kaip jis buvo uzduotas t.y. nagrineti sviesos greiti TIK kaip skaiciu, o tada i toki klausima geriausias atsakymas yra ~30 591 067 s = ~354 dienos (kaip jau buvo atsakyta).
> 
> 
> 
> "cpp" <cpp@cpp.cp> wrote in message news:k4jac4$u01$1@trimpas.omnitel.net...
>>- ir praktiškai ir teoriškai niekada, eik mokytis fizikos, nerašinėjęs čia vaikiškų klausimų..
>> 
>> p.s.
>> .. klausimo "vaikiškumas" tame, kad greičiui artėjant prie C, negalėsi turėti tokio pagreičio, nes tam reikalinga jėga bus begalybė!
>> 
>> "-[Mr.Green]-" 
>>> Na na, taip jau ir niekada. Aš nesakau, kad praktiškai, bet teoriškai.
>> 
>>> "tarum" 
>>>> niekada :)
>> 
>>>> "-[Mr.Green]-"
>>>> Sveiki. Gal kas skaičiavote, per kiek laiko kūnas pasieks šviesos greitį,
>>>> jei judės su 9,8 ms2 pagreičiu? Ačiū. 
>>