Tema: Re: medaus kokybe
Autorius: PukiS
Data: 2010-10-15 16:55:24
tas pats kaip negalima deti I karsta arbata - chemiens reakcijos ir dalis 
naudingu junginiu pasidaro nebevisai tais.  ir jei gerais atsimenu berods 68 
laipsniai jeigu nemaisau.

"VNO" <gabrielmTRINKSITA@takas.lt> wrote in message 
news:i99k6b$29k$1@trimpas.omnitel.net...
> teko girdeti, kad sildant medu labai svarbus temperaturinis rezimas.
> tipo perkaitinus meduje issiskyria kazkoks blogis. :)
>
> tu cia graziai ir idomiai rasai, matyt ziniu turi ;)
> ar teko apie ta perkaitnima girdeti?
> nes tipo kazkas man aiskino (zmogus, o gal TV), kad geriau jau kieta medu 
> pirkti nei ta skysta, nes skystas gali buti pervirintas ir tada is jo ne 
> nauda, o tik atvirksciai.
>
>
> VNO
> "netas" <a@aa.aa> wrote in message 
> news:i97j7a$qeb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kiek žinau, tikras medus per kažkiek laiko (na savaitė ar mėnuo) 
>> sukietėja.
>> Gali jį pašildyt - suskystės, bitininkai pašildo kai reikia susmulkint
>> didesnį kiekį, pvz. jei nespėjo supilstyt į mažą tarą iškart po sukimo.
>> Paskui jis ir vėl sukietėja, savybės išlieka. O štai "cukrinis" stovi
>> skystas kaip naujas daug metų, pasižvalgyk parduotuvių lentynose.
>> O šiaip tai negalima nustatyt, spalvos ir skoniai priklauso tik nuo 
>> augalų.
>> Bet kiek teko susidurt su medaus pramone, nemanau kad bitininkai turėtų 
>> daug
>> "cukrinio" prisidarę, tai ir neapsimoka, ir atsiranda dar kitų bėdų.
>>
>>
>> "Gintas" <netikrass@adresas.lt> wrote in message
>> news:i96i12$b1u$1@trimpas.omnitel.net...
>>> man tarsi aiskino, kad dabar cukrus per brangus, kad apsimoketu ji i 
>>> medu
>>> varyt.......Siaip per TV rode-tik specializuotos laboratorijos gali
>>> istirti toki dalyka. Liaudiskos priemones-medaus "vyniojimasis" apie
>>> degtuka, kartumo pojutis gomuryje-tik orientacines. Tanki tikslu
>>> paskaiciuot gal dar galima butu?
>>>
>>> "AMB" <aaaa@aaaassdfdfdfddt.lt> wrote in message
>>> news:i96hcv$a3r$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> gal ir ne cia reiktu, klausti, bet kur nesugalvojau. ar galima kaip
>>>> nustatyti ar i medu nera daug cukraus privaryta? nes pirkdavau medu 
>>>> kuris
>>>> skanesnis negu is kitur pirktas, tai tie kuriu tas neskanesnis sako, 
>>>> kad
>>>> tie
>>>> kuriu skanesnis cukraus privaro :)
>>>>
>>>>
>>