Tema: Re: Pastebejimas
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-03-18 14:58:19
    Java nera aukstumose, o aisku butu gerai kad butu, bent as mieliau ant jos developinciau nei ant .net. 

    Bet mano asmenine nuomuone yra kiek is kito tasko.

    1. Yra Microsoft;

    Ir yra:

    1. Sun Microsystems (java);
    2. Oracle;
    3. MySQL;
    4. PostrgreeSQL;
    5. PHP (Zend)
    6. IBM (bent darbinantis Lietuvoje jie iesko butent java specialistu, na ir kiek zinau veda kursus);..

    Ta prasme Microsoft kaip vienas lauke karys pakolkas, o tos kitos imones yra stambios ir dideli MS konkurentai, paemus microsofto technologijas ir paemus sumoje kad ir siu va imoniu technologijas, mano nuomuone butu zymiai didesne dalis kuo programuojama, dar cia galima dadeti butu google - nekalbant apie jo populiaruma, o paimant kad ir ju nemokama narsykle chrome kuri greita ir veikianti ne vien windows bet ir ant linux ir t.t...

    1. Pasaulyje didzioji dalis web puslapiu tikrai sukasi ne ant MS technologiju (.NET, ASP.NET, ASP), o ant PHP/perl+MySQL/PosrtgreeSQL;
    2. Microsofto MSSQL kaip duomenu baze toli grazu neatrodo siais laikais patraukliausia, MySQL naudojimas speju lenkia MSSQL tukstancius kartu, o posrgreeSQL issivyste irgi iki labai auksto lygio jeigu ja paziurejus ir yra free, o leidzia daryti net db replikavima...
    3. Vat siuo metu pazystamu keli yra, kurie uzsienyje studijuoja programavima, it ir pan. tai juos mokina daugiausiai dirbti su Java, Python ir pvz. android platforma. 

    4. Siais laikais labai populiareja toki OS kaip android, o personaliniai kompiuteriai po biski tampa tik siaura programavimo rinkos dalimi, pradedant nuo PDA, ivairiu Smartphones ir dideles gausos siuo metu populiarejanciu irenginiu ant android sistemos - imant kad ir siuolaikinius elektroninius paveikslus su android OS ;) tai va atejo laikai kai paveikslai ant sienos prades tureti operacines sistemas :)

    5. O kalbant apie paty linuxa, turiu siek tiek patirties su Ubuntu desktop, esu isidieges i PC.

    5.1. Tai idiegimas truko trumpiau nei windowsu, pagrindini visa hardware susirado be jokiu problemu, ko negalejau pasakyti su tuo paciu notebooku idiegiant windows vista, puse irenginiu nemate, teko ieskoti ir googlinti, taip pat atnaujinimas iki naujaujinti iki naujausios Ubuntu versijos idiegta OS reikejo atlikti tik 1 update, o ne 3 dienas kaip su WIndows siustis naujinimus ir tik 1 karta perkrauti kompiuteri.

    5.2 Bent imant Ubuntu desktop - su tokiu os galima laisvai dirbti ofise, siusti ir gauti pasta, dirbti su office dokumentais, aplamai Open Office buna idiegtas is karto (open office jau 2 metai naudoju ir ant windows), taip pat yra labai daug ivairiu programu kaip pvz. GIMP (galima sakyt photoshop nemokamas analogas), blender (kazkas link 3d studio) ir dar daug kitu kurios nemokamos, veikaincios tiek windows tiek linux.

    Kaip sakant linuxas darosi patrauklus eiliniam vartotojam, vat su zaidimais ten prasciau, bet tam yra wine ir siais laikais zaidimai daznai internetiniai ar browser based, o kai kurie ir crossplatform (pvz. runescape), jeigu sia platforma prades naudoti daugiau vartotoju, windows is viso mirs.. O joje developinti su java nera jokiu problemu.


P.S. Viskas parasyta tik pagal mano nuomuone, faktu neteigiu, del to nieko neirodinesiu ir i kazkokia kritika pasilieku teise neatrasyti ir aplamai tokia teise pasilieku bet kuriuo atveju ;)

NO OFFENCE;)

JDM.


"CGI 600" <nespamink@spamas.lt> wrote in message news:iltd3e$hua$1@trimpas.omnitel.net...
> Nejaugi, o kedel ne koks QT juk irgi multi platforminis ir open suorce, 
> bet vat kazkaip nepasikelia normaliai i aukstumas, ir ta pati java nera 
> aukstumose, o metu jai tai oj oj oj, turejo jau pasiekti populiarumo pika :)
> 
> On 2011.03.17 17:47, Jornada Del Muerto wrote:
>> Imho. java, crossplatform ir opensource kaip tik ateitis :)
>>
>>
>>
>> "CGI 600"<nespamink@spamas.lt>  wrote in message news:ilt89p$bid$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Ir kur tu tokiu nesamoniu prisiskaitai?
>>>
>>> On 2011.03.17 16:37, Nerijus wrote:
>>>>
>>>> Sveiki, programiorai.
>>>>
>>>> Prisjungiau prie konfos, perskaichiau tredu pavadinimus ir padariau
>>>> ishvada: JAVA kaip programavimo kalba MIRUSI. Ar as teisus?
>>>>
>>>> Jei vistik nemirusi, gal galechiau apie ja uzduoti viena klausima?
>>>>
>>>> N. M.
>>>>
>>>
>