Tema: Re: Lygus tarp lygiu ES seimoje-2 serija
Autorius: Gintas
Data: 2017-08-08 17:13:05
Todel, kad:
 PVM ir akcizo mokesciai lengviausiai administruojami ir juos sunku nuslept. Esant dideliai LR valstybes skolai ir deficitiniam biudzetui-naturalu, kad stengiamasi kuo daugiau ir lengviau mokesciu surinkti. Rezultate-paradoksas: kuo degalai, vaistai ar prekes brangesni-tuo daugiau valstybe islosia, daugiau surinkdama akcizo ir PVM. Prie to paties-dideja baudos ties, kurie turi kokio nors turto, taciau nedideje benamiui, nusilapinusiam ant gelyno, mat is jo ner ko atimti. 
Valstybe NESUINTERESUOTA  prekiu kainu mazejimu. Todel istisais metu metais konkurencijos tarnyba tiria, tiria ir niekaip nesugeba istirti, kodel tos kainos Lietuvoje didesnes nei uz sienos. Juk buvo laikai, kai Mazeikiuose, salia gamyklos,  benzino kaina buvo didesne, nei to paties benzino nuvezto i Latvija :) 
Nesugebama paiskinti, kaip pienas, nupirktas  Lietuvos kaime, nuveztas i Lenkija, ten perdirbtas ir parveztas atgal-kainuoja pigiau, nei Lietuvoje nupirktas, perdirbtas ir parduodamas Telsiu pieno gamyklos firmineje parduotuveje, esancioje salia konvejerio. 

Valstybe teisinasi, negalinti itakoti svetimu banku ikainiu Lietuvoje. Klausimas: kodel Lietuvoje nebeliko valstybinio banko, kurio ikainius valstybe butu nustaciusi kokius tinkama? 

Ir dar: smarkiai sumazejus Lietuvos gyventoju, valdininku armija tik padidejo. Sia valdininku armija privalo islaikyti vis mazejanti dirbanciuju dalis. Tauta sensta, svetur bega didziaja dalimi jaunimas. Pinigu biuzete vis labiau truks. O Lietuvos vatiniai vis rekia-ginklams skolinkimes, pigios elektros nepirkim is bulbasu, uz dujas permokekim, skolinkimes dar, valstybine zeme parduokim,  remkim revoliucijas, neprekiaukim su rusais......

Etc..... Akli, durni, kurti esam. Puciam i atkista duda ir tuo didziuojames. O juk lietuviai buvo skaitomi esantys gudresni nei latviai, o tuo labiau flegmatiski estai. O dabar? Durniausi likom :))))

 


"RD" <somebody@somewhere.com> schrieb im Newsbeitrag news:omcevc$r34$1@trimpas.omnitel.net...
> > a) Kodel lietuvis, gaudami lietuviska alga, moka uz prekes gerokai 
> daugiau, nei vokietis gaudamas vokiska alga?
> 
> 
> 
> On 2017.08.08 15:23, Gintas wrote:
>> Kieno priezastis?
>> a) Kodel lietuvis, gaudami lietuviska alga, moka uz prekes gerokai daugiau, nei vokietis gaudamas vokiska alga?
>> b) Ar kodel Lietuvos vatinukai vis cia nuorodas i rusiskus tinklapius kisa ir ragina cia esancius lietuvius studijuoti rusisko asfalto kokybe , rusiskus tankus kurie neuzsiveda ar uazikus, kuriu duru rankeneles nuplysta?
>> 
>>   
>> "RD" <somebody@somewhere.com> schrieb im Newsbeitrag news:omc9ku$maf$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Gintai , gal paaiskintum priezastis kodel taip yra ?
>>>
>>>
>>>
>>> On 2017.08.08 14:35, Gintas wrote:
>>>> Nei brangu, nei nebrangu. Pasidziaugiau, kad esam lygus ES seimoje. Skirtingose ES valstybese vienodos kokybes skalbimo milteliai, vienodos naikinimo aparatu kainos.
>>>>
>>>> P.S Straipsnis lietuviskume tinklapyje, nuotrauku autore-Lietuvos meteriske. Tai esminis skirtumas nuo vatinuku, kurie cia pastoviai kisa info is grynai rusisku saltiniu
>>>>
>>>>
>>>> "Vitas" <vitas@vito.lt> schrieb im Newsbeitrag news:omc5vo$ipq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Ir ką? Brangu? Įsigyk naikinimo aparatą ir naikink už 13,99, visi eis pas
>>>>> tave, gerai uždirbsi. Turi naikintinų dokumentų ir nori sutapyti? Krauk
>>>>> viską į bagažinę ir važiuok vokietijon porai dienų, pamatysi pasaulio ir
>>>>> sutaupysi.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Skaitytojos atsiųstose nuotraukose matyti, kad dokumentų naikiklio kaina
>>>>>> Lietuvoje yra 14.99 Eur, o Vokietijoje, su 20 proc. taikoma nuolaida, 7.99
>>>>>> Eur.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> http://www.delfi.lt/pilietis/naujienos/palygino-tos-pacios-prekes-kaina-lietuvoje-ir-vokietijoje-skirtumas-mane-sokiravo.d?id=75419899
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>> 
>