Tema: gyvenamos patalpos ir servitutas
Autorius: Gintas
Data: 2013-06-13 19:09:38
Istorija:

Buvo seima: tevas, motina ir sunus. Gavo skypa ir pasistate nama. State savo jegomis, sunui statybos metu buvo 20m. Pridave nama. Mire motina. Sunus, budamas vienturtis ir gyvendamas su tevu, oficiliai atsisake motinos palikimo dalis. Siuo metu viskas surasyta ant tevo, sunus gyvena kartu Iki SIOL, namo antrame aukste. 

IIdalis. 74m tevas isimylejo 50m apsukria moteriskaite ir apsizenijo. Apsizenijes sunui pranese: noriu gyvent vienas. Eik kur nori, cia viskas mano. Sunus ieskojo kompromiso-tiek pinigais sule tevui sumoket uz DALI namo tiek pats buvo pasiruoses primt. Nepavyko. Sumu dydis -ne rodiklis, mat visi popieriai ant tevo, tad pastarasis nelinkes nieko tartis.

III dalis. Sunus padave teva i teisma, remdamasis buriu liudininku, kurie tvirtina, kad sunus lenke nugara statybose, priziurejo nama,gyveno ir tebegyvena  jame. Kruvos cekiu israsytos jo vardu. Sunus praso teismo namo antro auksto, kuriame realiai gyvena jau 15m. 

Klausimo esme:  teiseja, pasipiktino, kaip jis  praso patalpu, neprasydamas servituto i tevo sklypa, kad patekti galetu. Zodziu atneskit prasyma ir visus dokus del servituto. 

Klausimas: ar PRIVALU ISKART prasyt servituto, jei yra labai didele abejone, kad priteis gyvenama plota? O jei nepriteis, tada aisku , nx ir tas servitutas. O kad dabar prasyt servituto-reikia atestuotu zmoniu padaryto plano ir topografines nuotraukos, kas susives i suma arti 1000lt. Ir aplamai-kaip teisetai gali gauti svetimam zmogui  (tevui) siuo metu priklausancio sklypo topografine nuotrauka su jo namo kampu koordinatemis? Siuo metu taigi jis pilnateisis seimininkas. 

Dekui argumentuotai atsakiusiems