Tema: Konsultacijos dėl aplieto buto.
Autorius: AurimasB
Data: 2010-10-12 11:29:05
Trumpai situacija: kolegė gavo skundą iš po apačia esančių kaimynų jog apliejo jų butą, pas kolegę bute santechnika pakeista, vamzdžiai atviri, po grindim ar kur kitur paslėptų nėra, na tiesiog nėra iš kur ir kaip ten apliet. buvo ir palieti kaimynai, ir pirmininkas bendrijos su santechniku, visi įsitikino kad nėra šaltinio kaip gali būt aplieta ( greičiausia vanduo per kiaurymes konstrukcijose atbėgo iš kažkur kitur). na kad per daug nekariaut su tais kaimynais, atsiskaitė su jais grynais.

bet va šiandiena gauną laišką iš Lietuvos draudimo, kuriame pasirodo apsidraudę apatiniai kaimynai, su raginimu padengt nuostolius (prisegu). Paskambinus į draudimą paaiškino kad buvo siųstas reg. laiškas dėl įvykio, kurio kolegė nė akyse nematė, ir jokio pranešimo kad reiktu pasiimt laišką negavo, kadangi per 30d. niekas neatsiliepė draudimas viską nusprendė be jos.

 

Klausimas, negi be draudimo ekspertų apžiūros iš kur atsirado vandens šaltinis, automatiškai kaltas viršui esantis butas? ir čia viskas ok?

Ką toliau patarsit daryt? tik teismas lieką ar dar kokie būdai?