Tema: Ne visas darbo laikas
Autorius: Vytas \(S\)
Data: 2010-09-24 15:22:55
Įmonė priima į darbą valytoją tokiom sąlygom: darbo savaitės trukmė - 5 dienos, nustatomas ne visas darbo laikas - nuo 4 iki 6 valandų per dieną, už darbą mokamas valandinis atlygis 10 Lt/h neatskaičius mokesčių.
                                                                                                                                                                                                        ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Buhalterija prieštarauja, kad darbo sutartyje tokia formuluotė kaip "nuo 4 iki 6 valandų per dieną" negalima, ir reikia būtinai nurodyti apibrėžtą darbo valandų skaičių. Buhalterija argumentuoja, kad tokį išaiškinimą jai pateikia VDI, kuri pati remiasi 2003 m. sausio 28 d. Nr. 115 Vyriausybes nutarimu patvirtinta pavyzdine darbo sutarties forma (aktuali redakcija 2010-07-25). Esant ne visam darbo laikui, reikia : "nurodyti, kas ir kiek mažinama, – darbo savaitės dienų skaičius, trumpesnė darbo diena"

Aš noriu palikti pirminę formuluotę, nes ji tinka ir įmonei, ir valytojai. Kartais viską sutvarkyt užtenka 4 val., o kartais užtrunkama iki 6 val. Jokio kriminalo nėra - kiek valandų dirba, už tiek ir mokama. Tuo tarpu jei nustatytos 4 val., o valytoja nespėja ir dirba 6 val., reikia forminti, skaičiuoti ir mokėti viršvalandžius. 

Ką manot? Ar VDI teisingai argumentuoja? Forma aukščiau turinio? Kas man bus jei neklausysiu VDI? :)

V.