Tema: Re: Pilietybės atsisakymas
Autorius: Vasaris
Data: 2010-03-11 18:13:22
"Martozo" <martozoistrinti@xxx.lt> wrote in message news:hn5apa$5ch$1@trimpas.omnitel.net...
> Teoriniai klausimai asmeniui atsisakius Lietuvos pilietybės:

Per vėlu. Nebent ant savo vaikų eksperimentuosi.

> Sienos kirsti lėktuvu negalima? O kaip kirsti ES išorinę sieną?

Bandyti gali, jei pavyks bagažo klase. Ką reiškia "negalima"? Jei esi ne infantilus vaikas, galima viskas, tik už kai kuriuos veiksmus yra potenciali negatyvi atsakomybė.

> Kas su juo atsitinka jei kitos civilizuotos šalies (variantai ES narės ir ne ES narės ir be kraštutinumų) organai jį sulaiko ir nustato kad asmuo be pilietybės?

Pirma tave turbūt nuobodžiai ir ilgai identifikuos, priklausomai nuo tavo kantrybės tylėti, pasidarytų plastinių operacijų skaičiaus, nusikarpytų pirštų galų virš paskutinio sąnario.

Jei tavo įtariamoje valstybėje, taip kaip dabar LT yra nuimami piršto antspaudai/abrozdėliai - juos ten nusiųs ir bandys patikrinti, ar ten esi registruotas. Tikėtinai tokiu atveju tave elementariai deportuos, priklausomai nuo santykių su motina-valstybe, sutarę tarp atitinkamų žinybų arba ne.

Jei tapatybės nenustatys, variantai turbūt sukasi apie Pabradės trazistorių tipo įstaigą su įvairiomis variacijomis.

Realiai pilietybės atsisakyti gali vieninteliu objektyviu keliu - fiktyviai numirdamas su "nenuginčijamais" įrodymais, kad taip nutiko. Variantą, kad 15,9 metų facukas sugalvos sau tokią egzistencialistinę krizę atmečiau kaip mažai tikėtiną. Variantai, kad moteriškosios į apneštėjimo pabaigą trinasi už sienos su jus-sol tiesioginio taikymo tipo konstitucijomis - reikalas visai kitas.