Tema: del CK ir vyriausybes nutarimo vykdimo
Autorius: T:\)
Data: 2009-06-08 10:38:18
sveiki,
beskaitinedamas antstoliu puslapyje uztikau paapsikinima, kad nuo 2008 m. berods rugpjucio men yra patvirtintas LR vyriausybes nutarimas ir periodines ismokos islaikymui ar zalai kompensuoti (pvz alimentai) turi buti indeksuojami pagal vartojimo kainu indeksa. Viskas labai grazu ir logiska, bet uzkliuvo tai, kad vyriausybes nutarimas yra priimtas remiantis civilinio kodekso reikalavimais (berods 3.208 str ir kazkuris is 6....), kuriose nurodoma, kad "periodines ismokos turi buti indeksuojamos lr vyriausybves nustatyta tvarka". Civilnis kodeksas galioja nuo 2000 m., o vyriausybes nutarimas tik 2008 metu. Realiai tuos 8 metus buvo nevykdoma CK nuostata, nes nebuvo vyriausybes tvarkos (pati tvarka is esmes 5 sakiniai). 
Antstoliu puslapyje rasoma, kad indeksacija prasideda nuo vyriausybes nutarimo priemimo. Bet ar negalima sugryzti atgal ir padaryti indeksavima nuo pat 2000 metu. Indeksai turetu buti uz visa laikotarpi. Sutinku, kad pvz skola nesiskaiciuotu uz praejusius laikotarpius, bet dabartine ismoka jau butu indeksuojama ne nuo pradines vertes o nuo per tuos 8 metus indeksuotos vertes.
Gal Linas galetu pafilosfuoti siuo klausimu :)

PS beje darbo tempai tai stebina 8 metai vieno puslapio surasymui siuo klausimu :) Arba minimum puse metu "intensyvaus darbo" kuriant toki sedefra kaip "pajamu natura pripazinimo tvarka"

T:)