Tema: Re: ryziu virimo puodas
Autorius: 中国百强
Data: 2017-01-27 14:47:08
jo, tik svarbu šafrano neydėt, nes gausis paella ;)


"Kesha"  wrote in message news:o6feev$pbi$1@trimpas.omnitel.net...

Pagal fengšui yra špižinis kazanas su krosnim jam :)
aš ir sakau, kad bet kaip ir bet kur išvirtas plovas yra plovas,
verdasi skirtingai bet nuo to jis ne plovu netampa :)

> pagal fenkšuj yra an laužo keturias valandas gamint.
> bet namie mums greičeu norisi ;)
>
>
> "Kesha"  wrote in message news:o6f520$icv$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Tai vienas plovą verda pagal fengšui, o kitas greituoju supaprastintu
> būdu :) o svarbiausiai, kad abu verda plovą :)
> O specialiai naudoti kažkokį spec. ryžių virimo puodą, tai nedašunta
> man niekaip, nes manau riboja jis vistiek ryžių virimo variantus.
> O temos autoriui, jei nori tokių ryžių, kad būtų birūs ir a lia
> aldente, tai vienas iš parastesnių variantų - paimk basmati ryžius,
> gerai juos perplauk, kol vanduo bus skaidrus, tada paimk 5x daugiau
> vandens nei ryžių, pripilk gerą saują druskos ir virk ryžius tame
> vandenyje be dangčio, tol kol išgausi tau reikiamą išvirimo laipsnį,
> tada nupili vandenį, o dar galima truputį ankščiau nupilt ir subertį į
> kokį molinį ar keraminį puodą ir orkaitėje dadėjus ant viršaus sviesto
> (geriau gi) pašutinti dar truputį.
>
>
>> nu o pas mus turbo versyje kai ušpilam sultiniu/vandeniu ir gatava per 
>> iki pusvalandžio ir paskuj dar tiekpat palaukt ;)
>>
>>
>> "MaRiUs"  wrote in message news:o6cejc$p3$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Mano plovo versijoj ryžiai sedi virš visa ko sausai ir ilgaaai ilgaii
>> ~90 min šutinasi visa ko garuose ant labai mažos ugnies (žinoma pudas
>> turi būt špižinis jei ruošiama ant kaitlentes)
>>
>>
>> 2017-01-25 23:11, 中国百强 rašė:
>>> ne, jie kartu su visu plovu pasidaro ;)
>>>
>>> "MaRiUs"  wrote in message news:o69mn1$iri$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> tipo i plova dedat virtus ryzius??????
>>>
>>> 2017-01-20 15:06, 中国百强 rašė:
>>>> ir kiek laiko virei dar tiekpat laiko palikti ušdenktus kad subrinktų.
>>>> bent jau mes taip darom kai plovą darom ;)
>>>>
>>>>
>>>> "Arj"  wrote in message news:o5t189$g9o$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> viskas susideda - cia visas mokslas.
>>>> is pradmenu - ne visi ryziai tinka (geriau berods apvalus), nors 
>>>> special
>>>> ryziu veisles sushiams nera, svarbu berods glitimo ar kieno tai kiekis
>>>> juose;
>>>> paskui - pries verdant ryzius praplauti saltu vandeniu, ko vanduo tampa
>>>> skaidrus;
>>>> Virimas - naudojamas mazas vandens kiekis (berods 1 dalis ryziu ir 2
>>>> dalys
>>>> vandens pagal turi), verdant dangtis nedarinejamas.
>>>> isvirus dadedama ryziu acto truputis.
>>>> Itariu tas konkretus traskumas gaunasi del vandens "trukumo".
>>>>
>>>>
>>>> "Pykas"  parašė naujienų news:o5sjol$7va$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Tenka karts nuo karto apsilankyt Sushi valgyklose. Ir kaskart nustembu,
>>>> kokie maladec ryziai buna ten. Isoreje isvire, viduje siek tiek 
>>>> traskus.
>>>> Kas
>>>> per paslaptis? Ar virimo puodas atsakytu i sita klausima? Nes paprastam
>>>> puode nei karto nera pavyke isvirti teisingai, nors bandau jau kelis
>>>> metus
>>>> >)