jo, tik svarbu šafrano neydėt, nes gausis paella ;) "Kesha" wrote in message news:o6feev$pbi$1@trimpas.omnitel.net... Pagal fengšui yra špižinis kazanas su krosnim jam :) aš ir sakau, kad bet kaip ir bet kur išvirtas plovas yra plovas, verdasi skirtingai bet nuo to jis ne plovu netampa :) > pagal fenkšuj yra an laužo keturias valandas gamint. > bet namie mums greičeu norisi ;) > > > "Kesha" wrote in message news:o6f520$icv$1@trimpas.omnitel.net... > > Tai vienas plovą verda pagal fengšui, o kitas greituoju supaprastintu > būdu :) o svarbiausiai, kad abu verda plovą :) > O specialiai naudoti kažkokį spec. ryžių virimo puodą, tai nedašunta > man niekaip, nes manau riboja jis vistiek ryžių virimo variantus. > O temos autoriui, jei nori tokių ryžių, kad būtų birūs ir a lia > aldente, tai vienas iš parastesnių variantų - paimk basmati ryžius, > gerai juos perplauk, kol vanduo bus skaidrus, tada paimk 5x daugiau > vandens nei ryžių, pripilk gerą saują druskos ir virk ryžius tame > vandenyje be dangčio, tol kol išgausi tau reikiamą išvirimo laipsnį, > tada nupili vandenį, o dar galima truputį ankščiau nupilt ir subertį į > kokį molinį ar keraminį puodą ir orkaitėje dadėjus ant viršaus sviesto > (geriau gi) pašutinti dar truputį. > > >> nu o pas mus turbo versyje kai ušpilam sultiniu/vandeniu ir gatava per >> iki pusvalandžio ir paskuj dar tiekpat palaukt ;) >> >> >> "MaRiUs" wrote in message news:o6cejc$p3$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Mano plovo versijoj ryžiai sedi virš visa ko sausai ir ilgaaai ilgaii >> ~90 min šutinasi visa ko garuose ant labai mažos ugnies (žinoma pudas >> turi būt špižinis jei ruošiama ant kaitlentes) >> >> >> 2017-01-25 23:11, 中国百强 rašė: >>> ne, jie kartu su visu plovu pasidaro ;) >>> >>> "MaRiUs" wrote in message news:o69mn1$iri$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> tipo i plova dedat virtus ryzius?????? >>> >>> 2017-01-20 15:06, 中国百强 rašė: >>>> ir kiek laiko virei dar tiekpat laiko palikti ušdenktus kad subrinktų. >>>> bent jau mes taip darom kai plovą darom ;) >>>> >>>> >>>> "Arj" wrote in message news:o5t189$g9o$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> viskas susideda - cia visas mokslas. >>>> is pradmenu - ne visi ryziai tinka (geriau berods apvalus), nors >>>> special >>>> ryziu veisles sushiams nera, svarbu berods glitimo ar kieno tai kiekis >>>> juose; >>>> paskui - pries verdant ryzius praplauti saltu vandeniu, ko vanduo tampa >>>> skaidrus; >>>> Virimas - naudojamas mazas vandens kiekis (berods 1 dalis ryziu ir 2 >>>> dalys >>>> vandens pagal turi), verdant dangtis nedarinejamas. >>>> isvirus dadedama ryziu acto truputis. >>>> Itariu tas konkretus traskumas gaunasi del vandens "trukumo". >>>> >>>> >>>> "Pykas" parašė naujienų news:o5sjol$7va$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Tenka karts nuo karto apsilankyt Sushi valgyklose. Ir kaskart nustembu, >>>> kokie maladec ryziai buna ten. Isoreje isvire, viduje siek tiek >>>> traskus. >>>> Kas >>>> per paslaptis? Ar virimo puodas atsakytu i sita klausima? Nes paprastam >>>> puode nei karto nera pavyke isvirti teisingai, nors bandau jau kelis >>>> metus >>>> >)