Pamiršau padėkot - dėkui, mėginsim ;) On 2016.12.20 21:07, Tomas wrote: > Nežinau ar tiks ir patiks, bet nukopipeistinsiu savo čia jau kažkada > dėtą receptą: > > Yra toks skanus ir nesunkiai pagaminamas desertas - amerikietiškas sūrio > pyragas. Lietuviškose recepto adaptacijose jo gamybai paprastai siūloma > naudoti Kraft "Philadelphia" varškę. Deja 40Lt/kg siekianti jos kaina > visai nedžiugina ir neskatina kepti to pyrago. > > Pateiksiu kiek draugiškesnį piniginei sūrio pyrago receptą. Diskleimeris > - Amerikoj nebuvau, "tikro" cheesecake'o nevalgiau, už rezultatą > neatsakau :) > > Pagrindui reikės: > > 150g (vieno pakelio) sūrių "Cento" krekerių > 1 valgomojo šaukšto cukraus > ~3 valgomųjų šaukštų lydyto sviesto > > Varškės masei reiks: > > 1kg (vieno kibirėlio) lenkiškos "President" varškės skirtos pyragams ir > naliesninkams (pirkau "Prismoj", turbūt būna ir kitur) > 200g cukraus > 1 arbatinio šaukštelio druskos > Vanilinio cukraus > Tarkuotos citrinos žievelės > ~1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių > 3 šaukštų kvietinių miltų > 200g (vieno indelio) 40% riebumo "Dvaro" gietinės > 4 kiaušinių > > Standartiniai patarimai - pyragą kepti iš vakaro, nes prieš valgant turi > pastovėti ir "subręsti" šaldytuve. Visi produktai turi būti kambario > temperatūros, t.y. kokį pusdienį pastovėt virtuvėj ant stalo, o ne > šaldytuve. Procesas greitas, gamyba su kepimu užtrunka apie valandą. > > 1. Įjungiam orkaitę ir nustatom 180°. Kol orkaitė kaista krekerius pilam > į blenderį ir sumalam į trupinius. Įmaišom cukru ir supilam sviestą. > Sumaišom - trupiniai neturi virsti riebia koše, užtenka kad sudrėktų nuo > riebalų ir pradėtų lipti į didesnius trupinius. Formos su nuimamais > kraštais dugną išklojam kepimo popierium (aš dar dugną patepiau sviestu, > kad popierius priliptų - lengviau dirbti), pilam trupinius į formą, > išlyginam šaukštu ir šiek tiek suspaudžiam, kad susidarytu daugiau > mažiau lygus pyrago pagrindas. Formą šaunam į orkaitę ir kepam 10min > (reikia pakontroliuot, kad nepradėtų per daug svilti - jei pradeda, > ištraukiam anksčiau). Išimam pagrindą, orkaitės karštį didinam iki 240°. > Formos kraštus truputį patepam sviestu, kad nepriliptų varškė. > 2. Kol pagrindas kepa/orkaitė kaista maišom varškę su druska ir cukrum > (patogiausia kombainu/mikseriu) kol ištirpsta, prieskoniais (įtarkavau > visos nedidelės citrinos žievelę - tai jau gavosi kiek per daug aitrus > skonis, kitą sykį gerokai mažinsiu), miltais. Paskui įmaišom grietinę ir > po vieną kiaušinius. Smarkiai plakti nereikia, maišoma lėtai - oro į > varškės tešlą priplakti nereikia. Gaunasi skysta varškės tešla, kurią > supilam į formą ant trupininio pagrindo. Kišam į orkaitę. > 3. Kepam 10min 240° temperatūroj, tada karštį smarkiai mažinam iki > ~100°. Mano dujinėj orkaitėj minimumas ~120°, tai tiek ir nustačiau. > Kepam dar ~25min. Varškės tešla turi sutvirtėti, bet pyrago vidury dar > "liulianti", o paviršius neapkepęs. Orkaitę išjungiam, praveriam dureles > ir leidžiam pyragui iš lėto atvėsti. Paskui kišam jį į šaldytuvą. > Varškės masė turėtų gautis drėgna, kreminės konsistencijos. > > Valgom kitą dieną, gryną arba su priedais - apteptą saldinta grietine, > užpiltą sirupu, su uogom - žodžiu belekaip. > > "Zyza" wrote in message news:o3bm7q$7cq$1@trimpas.omnitel.net... > > Žodžiu mintis tokia - cheesecake yra belekaip skanu, bet niekaip > nepavyksta pagaminti kažko tokio ką valgiau kažkadaise naaaa pvz. kokioj > Čili picoj. Visų receptų esmė yra mascarpone arba / ir ricotta, bet toks > jausmas, bet labai norėtųs rast receptą, kur pats cheesecake vidus būtų > labiau ne kreminis, o "guminis", na toks labiau "spongy". Gal kas esat > gaminę ?