Tema: Re: Ketaus keptuvė
Autorius: Tadas
Data: 2011-01-25 11:03:04
ketaus grūdinimo procedūrų yra visokių, visokias žmonės naudoja, tiek 
aliejaus kaitinimą kol paraudonuoja dugnas, toks variantas labiau tinkamas 
lauke, tiek keptuvės kepimas, kad susidarytų plona plevelė, kuri nuo ilgo 
naudojimo tik storėja. pvz kazaną tikrai ant laužo kaitinčiau su aliejumi, 
kol paroduonuotų dugnas, na o keptuvę paprasčiau kepti orkaitėje.

"MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message 
news:ihkshh$pcl$1@trimpas.omnitel.net...
> na, manau orkaite tikrai taip neiskaitina kaip ant dujines padeta....
>
> "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message 
> news:ihjn5s$472$1@trimpas.omnitel.net...
>> Naudojau kitokią procedūrą, t.y. nušveičius visus juodžius, išploviau ir 
>> ištepiau aliejų bei kepiau keptuvę orkaitėje valandą.
>>
>>
>> "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message 
>> news:ihjmet$31s$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nu tai dedi ant dujines ir kaitini tol kol nustos rukti, tada isrukysi 
>>> visus tepalus (trunka pakankamai ilgai ir uzdumini visa buta, bet tai 
>>> yra butina spizinei keptuvei)
>>> tada jami aliejaus litra ir pili po truputi, kaitini kol pamelsta 
>>> dugnas, tada palenki ant sono, kol pamelsta sonas ir taip toliau kol 
>>> viskas absorbuosis aliejumi. tada viska ispili, duodi atvest, praplauni 
>>> siltu vandeniu ir naudojiesi (tiesa, jokiu fairy, muilu ir t.t. negalima 
>>> naudot plaunant, tik siltas vanduom ir po to isdziovinus ant ugnies 
>>> aliejum istepi ir palieki kad nesurudytu. pries naudojant vel siltu 
>>> vandeniu praplauni ir naudoji...
>>>
>>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> schrieb im Newsbeitrag 
>>> news:ihcakb$co$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Su magnetu tikrinai?
>>>>
>>>> "Tadas" <tadas@tadas.com> wrote in message 
>>>> news:ihbaeb$hpv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Nusipirkau Kalvarijų turgaus indų parduotuvėje "ketaus" keptuvę, 
>>>>> grįžęs namo
>>>>> puoliau šveisti. Nušveitus suodžių sluoksnį pasirodė ne pilkas 
>>>>> metalas, kaip
>>>>> turėtų būti, o kažkoks geltonas, taip ir likau nesupratęs, na dėl visa 
>>>>> ko
>>>>> keptuvę iškepiau orkaitėje, bet dabar galvoju ar iš viso kepti joje ką 
>>>>> nors?
>>>>>
>>>>> Nuotraukos kaip atrodo čia
>>>>> http://tadas.wordpress.com/2011/01/21/ketaus-spizine-keptuve/
>>>>>
>>>>> Gal teko susidurti? Ketus juk pilkas turėtų būti, o čia geltonas 
>>>>> metalas
>>>>> kažkoks. Keptuvė Lenkiška. Kainavo 40 Lt.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>