Tema: Koldūnai
Autorius: Gedikas
Data: 2010-09-11 18:51:23
Jei kam nusibodo tradicinis koldūnų pateikimas stalui, siūlau pabandyt 
uošvio švogerio atvežtą iš Kaukazo padažiuko receptą.

Jamam mėsos koldūnus (naminius ar valdiškus  - pagal situaciją).

Kol verda pasiruošiam spirgučių su svogūnais didelėje keptuvėje. Spirginam 
riebesnius sūdytus, smulkiai supjaustytus lašinių kubelius ir bebaigiant 
spirgint sudedam susmulkintus svogūnus. Kepam kol svogūnai gatavi bus.

Dabar padažas į kurį mirkysim koldūnus prie dedami burnon:
1-2 skilteles česnako įspaudžiam į stiklinę ar nediduką dubenėlį, įmalam 
juodų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, užpilam paprastu actu 
(orientuojamės, kas acto ir vandens santykis bus ~1:5), gerai pamaišom ir 
dapilam 5 dalis vandens ir gerai išmaišom, kad viskas ištirptų. Paragaujam. 
Skonis turi būt aštrokas, galim jei noras yra dapilti acto.

Proporcijų tikslių nežinau - kaskart iš akie darau, todėl 
paeksperimentuokit.

Išvirtus koldūnus nukošiam ir suverčiam į spirgius - kaitinam ir maišom, kad 
nugaruotų vanduo.

Valgom taip - koldūnas ant šakutės merkiamas į padažą ir valgoma.
Kiti dar koldūnus deda į dubenėlį ir užsipila padažu, bet man pirmas 
variantas geriau slysta, nes koldūnai nepermirksta.


Skanaus!