Tema: Re: Rekomendacija: krienai :)
Autorius: Povilas
Data: 2010-04-03 16:06:43
Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", 
kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, ju 
stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume, 
tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu krienu 
saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis pigiau + 
zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo 2,5 
lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis nuo 
majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau ne 
karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. 
obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija 
gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio 
saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek kiek 
buvo ant peilio galo :)

O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti :

"Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne su 
actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su tuo. 
Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi " 
pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai.
Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski.
Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu 
fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir 
lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, kaina 
reiketu dvigubinti.
Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 rusiu 
krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti 
Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y. 
svelnesniu - Anugos. "