Tema: Re: morku saldainiai
Autorius: RS
Data: 2010-01-23 17:34:19
Nu jo, kam isvis ta kulinarija/kontiterija? Taigi atsipjovei ka tik 
uzverstos kiaules gabala ir grauzi skaniai naturalia mesa ;)

"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:hjetbo$cmg$1@trimpas.omnitel.net...
> primine "darbu" pamokas mokykloj, nu vaikams tai gal ir nieko buvo, bet 
> dabar tai nevalgyciau
> galima skaniai ir naturalia morka sugrauzt
>
>
>
> "maza" <XXX@XXX.lt> wrote in message 
> news:hjcair$aaf$1@trimpas.omnitel.net...
>> noriu pasidalinti savo senais-naujais atradimais:) pries pora dienu 
>> namuose
>> buvo gaminami morku saldainiai:)
>> keistai skamba, bet visai skanu :)
>>
>> Pameginkit gal ir jums patiks
>>
>>
>> tai gi reikia 2-3 moku, 100 gr sviesto, 500 gr cukraus ir 2 apelsinu
>> zieveliu
>> apelsinu zieveles tarkuojam tik pati geltonuma. Morkas supartkuojam per
>> smulkia, smulkia burokine tarka arba per vadinama moku (man skaniau per
>> pirmaja).
>> Viskus ingridientus metam i keptuve ar troskintuve ir maisydami verdame, 
>> ko
>> prades kristalizuotis :), (tai reiskia kol keptuveje visiskai nelisk
>> skyscio, turinys pakeis spalva (kokia ji net nemoku pasakyti grazi
>> orandzine) :)
>> Tada viska dedam pvz i leduku indelius arba i koki plastikini inda tokiu
>> sluoksniu, kokius norit tureti saldainius,  ir vesiname, vestant ir
>> kietejant spalva svieseja, artyn morkos spalvos viskas grizta.. is leduku
>> formos lengvai issiima, kadangi yra riebaliuku, o jei dejote i viena 
>> inda,
>> teks patiems supjaustyti..
>>
>>
>> skanaus
>>