Tema: Re: home made mascarpone
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-01-09 00:34:35
Ka tik pagaminau
Skonis panasus i maskarpone
Naudojau citrinos sultis (nedaug)

Ryt ziuresiu kas gausis po nakties saldytuve....

"Justas" <mute@localhost.net> schrieb im Newsbeitrag 
news:hi72gb$9n2$1@trimpas.omnitel.net...
> uk ebejuj yra, 50g kainuoja 2.20 + siuntimas 3.50 svaro
> as dabar galvoju, kad nieko cia pigiau namie gaminant nesigauna, perkant 
> grietinele. kad ir turguje. iseiga turetu buti mazdaug per puse 
> grietineles kiekio. nebent savimeile glostanti mintis, kad pasidariau 
> maskarpone, is zinomo pieno saltinio ;)
>
>
> 2010-01-08 11:42, ISa rašė:
>> Dėkui už nuorodas, kažkaip niekada nepagalvojau apie mascarponės gamybą 
>> namie :)
>> O "tartaric acid" - tai vyno rūgštis (E 334), nors kur gauti nežinau, 
>> taigi prisidedu prie klausimo.
>>
>>
>> "ArunasM" <aaa@ssss.com> wrote in message 
>> news:hi3u7o$cbi$1@trimpas.omnitel.net...
>>> pabandziau pagal sita, ukinyku turgely prisipirkes kaimiskos 
>>> grietineles:
>>> http://www.bakingobsession.com/2009/05/02/homemade-mascarpone-cheese/
>>> gavosi!
>>>
>>> tokia faina tirsta riebi mase, kuria bandysim toliau gadint, gal koki 
>>> tiramisu ar ka nors panasaus... :)
>>>
>>> klausimukas vat...
>>> yra dar toks pat receptas 
>>> http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/mascarpone.HTM
>>> tik cia naudojama "tartaric acid" arba aisku tos pacios citrinos sultys. 
>>> bet kas tas tartaric acid ir kur jo gaut - pabandyciau dar ir su kitokia 
>>> rugstim paeksperimentuot...
>>>
>>