Tema: Re: gaidis..
Autorius: tomasz
Data: 2009-10-08 10:39:36
sitas patiekalas yra geris, nusiziurejau ji is tokio lenko Maklowicz.....
Dar didelis pliusas yra tas kad gaidys gali buti pagyvenes, o vynas 
naudojamas pats paprasciausias, pageidautina kad butu gan rugstus.

t.
>
> Taigi idealus pagrindas prancuzu kaimieciu valgiui coq au vin (gaidys 
> vyne).
>
> As darau toki sulietuvinta varianta. Paimu truputi rukyto lasinuko, 
> pakepinu keptuvej, kad tauku butu. Tada lasinukus isimu, dedu gabalais 
> supjaustyta vista, pasudau, papipirinu ir apkepinu. Mesa isimu. Vel i ta 
> pacia keptuve su riebalais dedu pjaustytu svogunu ir morku. Darzovems 
> apkepus dar kokia skiltele ar dvi cesnako. Tada verciu i darzoves vistiena 
> ir apkepintus lasinukus, supjaustytu pievagrybiu, pilu buteli ar tetrapaka 
> sauso raudono vyno ir troskinu ant mazos ugnies. Dar privalomi 
> prieskoniai - lauro lapas ir ciobreliai. Tavo gaidi gali tekti troskinti 
> ilgai, jei skystis nugaruoja galima skiesti sultiniu. Bet patiekiant 
> valgyti padazas turi but gerokai nugaraves, sutirstejes, blizgantis, 
> beveik juodas :) Estetinis vazdas nekoks, bet skonis dieviskas.