Tema: Re: eilė įrangos su reaktyvine galia ir elektroninis balastas.
Autorius: Vasaris
Data: 2010-03-18 23:17:52
"Levas" <blas@sss.com> wrote in message news:hnu4kr$cq1$1@trimpas.omnitel.net...
> PF matuojamas nedimensiniais vienetais, tai cos fi reiksme 0-1.

Na tą aš tai suprantu - juk kad parašiau už reikšmės PF, tai nereiškia, kad bandau pasakyti, kad jis matuojamas piko faradais :-)

> Kiekvienas save gerbiantis elektroninis prietaisas viduje turi filtrini kondensatoriu kuris kiek itakoja cos fi.

Normaliu atveju taip :-) Aš gi neardžiau viduje, netikrinau.

> Taciau dar yra toks daiGtas kaip harmonikos (rodos 3 numerio) kurias generuoja tokie elektroniniai balastai- kaip tas dalykas itakoja matavimo prietaisus as nezinau.

Klausimas geras. Teoriškai turbūt tik su skopu būtų galima pasižiūrėt?

> Jei kinietiskas taimeris savyje turi trafuka (50Hz) tai sumoje su nedideliu kondiku gaunasi cos fi pokyciai. O jei taimeris grynai elektroninis, tai jau nezinau.  Taip pat nezinau kaip veikia tavo elektroninis balastas be apkrovos.

Taimeris su trafu. Kaip tu manai, kur ten kitaip jie sugebėjo padaryt 5W nuostolius, kai tik pasyvus dvispalvis LCD ekraniukas ir 8 knopkės. Būtų darę gerai, būtų ten turbūt mW eilės sąnaudos.

> Jei nori ieskoti slieku, pasijunk sistema ir lygiagreciai junk kondika (aka power saver) ir matuok cosfi. Gal rasi optimalu varianta.

Tai aš kaip suprantu, dabartinis variantas yra optimalus :-) Velniam man taisyt PF, jei jis aktyvinės galios ryja mažiau, vis vien buitiniai skaitikliai kiek pamenu, tai skaičiuoja tik pastarąją.

> Dar paskaiciau, kad tuscioje eigoje tavo balastas eda elektra- jis matyt kazka neteisingo daro arba matuoklis kraustosi i proto nuo impulsiniu apkrovu- gal balastas "pirscioja" bandydamas paleisti nesamas lempas?

Aš turiu įtarimą, kad jis ne tuščioje eigoje ėda aktyvinę galią, o tiesiog pakoreguoja išorinio filtro, kurio variklis matyt yra induktyvinė apkrova, generuojamą reaktyvinę galią, su savo ?kondiku viduje? kompensuodamas. Ar čia logiška prielaida, ar laikas jau šitą temą raukt, nes pradėjau sapaliot? ;-)

Nes man matema sako taip: 230V, 26-27W aktyvinės, 0,40-0,41A srovės, ir PF yra 0,29. Man viskas logiškai skaičiuojasi - (230V*0,40A)=92W*0,29PF=26,68W aktyvinės. Jei PF=>1.00, tada ir aktyvinė galia gaunasi ~92W...