Tema: Re: Kieto Kuro Katilas
Autorius: T:\)
Data: 2012-08-22 12:26:25
Del katilu, atmosu daug naudtoju yra, is principo paprastas, nekaprizingas katilas. Bent jau mazesnio galingumo lietuviskas analogas yra Astra. Tevas naudoja verneri (modelio tikria nepaskysiu) jau koks 10 metu, na irgi veikia bedu nera. Kunzeli kazkada ziurinejau - pagal aprasyma, kaina ir asmenine nuomone - kruta - bet brangu. Tu pirmiausiai pasiziurek ju kainas palyginimui, manau kai kuriu modeliu skirsis dvigubai. As asmeniskai rinkciausi tarp atmos-astra-verner-kunzel. 

Kas del amziaus - manau jie visi +- panasiai laikys prie tinkamos eksplotacijos. Svarbu sausos malkos (kas sakys, kad nedega slapios, gali tam is malkos paleisti. Dega, tik duju generacija nevyksta ir silumos mazai). 

Del galingumo - nezinau koks namas, bet su KKK yra niaunsas - jam rekomenduojamas bent jau buferine arba akumuliacine talpa. Pats bandziau su ir be, as uz bent jau minimalia buferine talpa. Esme - duju generacinio (ir siaip malkinio) didziausias naudingumo koef. kai jis dirba prie max pajegumu. Kai namas-sisteme atvesusi viskas ok, bet kai sistema uzsyla ir pasieki komforto temperatura - katilas uzsiglusina ir malkos realiai smilksta ir naudingumas krenta stipriai. Todel bent jau geria tureti bent nedideli buferi, kad ikrova galetu baigti degti optimaliu rezimu. Tas ypac pasijaucia kai lauke dar nera salta (o daugiausiai taip ir buna, salcia ziurek tik koki menesi max pasilaiko, daugiau tampymasis -5+5 diapazone). Arba jei nestatant akumuliacines - tada rinktis mazesnio galingumo katila, kad jis pastoviai veiktu. 
Jei yra dujinis ir kritiniu momentu jis gales butu prijungtas pagalbai prie KKK, tai tikrai imciau mazesnio galingumo o uz sutaupytus litus + akumuliacine (jei tik vietos yra). 

T:)

"Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message news:k120sf$9vf$1@trimpas.omnitel.net...
> Turiu itarimu kad vasara baigiasi, tai pribrendo reikalas pasirupinti KKK, 
> nes duju kaina labai jau nedziugina. Bandziau ieskoti kazko apie 50kW, duju 
> generacijos principu dirbanciu. Perziurejau tokius varijantus:
> ASTRA G50ME
> VIGAS 60S
> ATTACK DP45
> Künzel HV-50
> Atmos DC50S
> Eko-Vimar Orlan 60 STANDART
> Verner G45D
> Maga MA 49
> Pagal atsiliepimus internete tai susidariau nuomone kad populiariausias 
> Atmos. Idomu butu isgirsti atsiliepimus kas ka naudoja. Norisi nupirkti ka 
> nors rimtesnio kad nereiketu po 5-10 metu ieskoti kito. 
> 
>