Tema: Re: kavos aparatas
Autorius: Ostapas
Data: 2012-08-07 08:16:06
Kažkaip sunkiai su šitu pavyksta susitart - iš tų pačių pupelių mano 
šrotinis iš Vokietijos parvežtas noname'as darė skanesnę kavą. Tik va 
užlinko maniškis praeitą savaitę :(


"Drambliukas" <nera@nera.lt> wrote in message 
news:jvok38$2v0$1@trimpas.omnitel.net...
> Suprantama daiktas kokybiskas, taciau galetu buti dvigubai pigesnis
>
> "skaitytojas" <arunasz@istrintizebra.lt> wrote in message
> news:jvojln$2g9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Beje grupininiuose pirkimuose siandien siulomas JURA IMPRESSA C5 BLACK
>>
> http://beta.lt/vilnius/akcija/17336149/kavos-gurmanu-svajones-issipildymas-1899-litai-uz-2899-litu-vertes-sveicariska-automatini-kavos-aparata-jura-impressa-c5-black
>>
>> "Drambliukas"  wrote in message news:jvocit$prp$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>>
>> "ejs" <ejs@no.where> wrote in message
>> news:jvo6t0$io0$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> > Jei būsim tikslūs, espreso gaminamas su ~92C vandeniu, per 
>> > kapučinatorių
>> > leidžiamas ~130C garas.
>> > Beje, vienas puodelis espresso - ~30 ml.
>>
>> > vandens bėgimo greitį lemia tik kavos supresavimas. Kuo man patinka
>> > "rankinis" Saeco - kavos nereikia presuoti. Pas tėvus yra rankinis
>>
>> Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir 
>> presuoju,
>> nes kitaip is
>> viso neekonomiskai ismetama kava. Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei
>> Krups turi
>> "voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to
>> nereikia
>> presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas
>> vanduo
>> akimirksniu. Krups aparate, darbe, eksperimentuojant pavyko panaudoti 
>> tiek
>> smulkia kava,
>> kad supresavus aparatas "uzsikimsdavo". Va tuomet buvo atomine kava.
>> Paskutiniu metu su
>> Saeco aparatu padariau atradima: ijungiu abu mygtukus, kad pagamintu 
>> garus
>> (kaip rasei iki
>> 130) bet nesuku to krano, o jungiu per varikli. Vanduo ilgiau buna 
>> karstas.
>> Tiesa puta
>> beveik niekad nesigauna, uztat nedideliam puodeliui uztenka karsto 
>> vandens.
>> Na bet tai
>> grynas issidirbinejimas. Todel ir nesiulau toki ar panasu pirkti.
>>
>>
>>
>> > jei pasidomėtum, 15 bar slėgis sudaromas ties kavos paviršiumi, tam kad
>> > vanduo pratekėtų per kavą. Tai galima padaryti ir vien pilant vandenį,
>> > bet arba nusibos laukti kol pribėgs reikiamas kiekis kavos, arba ji bus
>> > ejs
>>
>> Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, 
>> tik
>> problema, kad
>> ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava
>> gerose kavinese,
>> kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu 
>> plykinama
>> kava, gal
>> slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites 
>> kazkur,
>> kad Italijoje
>> espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas.
>>
>>
>
>