Tema: Re: Vandens valymas-minkstinimas
Autorius: Dar321
Data: 2011-01-21 09:08:05
Štai specialisto (vandens tyrimų kontoros) nuomonė:

"... šie filtrai negerai dėl to, kad, pagal instrukciją, duoda 2-3 g P2O5 
kūbui vandens. O tai yra apie 2.3-3.5 mg H2PO4- litre.
Geriamam vandenyje fosfatai nėra toksiški ir šiuo metu nereglamentuojami. 
Bet yra atlikti tyrimai, kad esant pastoviai aukštam fosfatų kiekiui iš 
organizmo pašalinama per daug kalcio.
Brangesni filtrai nuo pigesnių, man regis, skiriasi tik užpildo 
(polifosfato) švarumu."

-- 

Pagarbiai,
Darius


"Dar321" <dar321@gmail.com> wrote in message 
news:ihban7$i3h$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "vaidas100" <vaidas100.stabdomspama.@gmail.com> wrote in message 
> news:ihb98h$ahj$1@trimpas.omnitel.net...
>> On 2011.01.20 18:16, Dar321 wrote:
>>> Tai paskaityk, kodėl medikai nerekomenduoja vartoti daug druskos maiste 
>>> (sūriai valgyti) - tai bus tas pats ir "minkštą" undenieį geriant.
>>
>>
>> Druskos praktiškai nenaudojam maistui :)
>>
>>
>>> Kas svarbiau - ar švarūs čiaupai ir katilai, ar šeimynos sveikata?..
>>
>>
>> Sveikata beabejo svarbiau, bet ir dujinių katilų nesinori keist kas 3-4 
>> metus :)
>>
>
> Tai reikia "minkštint" tik karšto vandens padavimą.
>
>>
>>> Kuo blogas tas osmosinis ir kuo jis taip neįtiko chemikui?
>>
>>
>> Praleidžiant keiskmažodžius esmė buvo:
>> 1) MINKŠTINIMAS - gerame vandenyje naudingą žmogui kalcį keičiam į druską 
>> (natrį?) - ta prasme "užnuodijam" vandenį
>
> Yep.
>
>> 2) OSMOZĖ - bandom šalint "nuodus" iš vandens ir rezultate geriam 
>> distiliuotą vandenį
>
> Tai nereikia tokio gryno gert, o naudot tik maisto gamybai (arbatinukas) 
> ir lygintuvui.
> Aš tokio tikrai nestatyčiau, ale, kadangi buvau priverstas (akvariumas), 
> tai naudoju ir buityje.
>
>> 3) bėgam į vaistinę pirkti kalcio ir visokių vitaminų, kuriuos patys 
>> pašalinom iš vandens :-D
>
> +++
>
>> Chemiko požiūriu daug logiškiau/sveikiau/geriau naudot krūvas chemijos 
>> pašalinti kalcį nuo kranų, kluzikų ir t.t. ir gert natūralų vandenį :)
>
> Jei nėra galimybės atskirti virtuvės šaltą čiaupą nuo "minkštinimo" - tada 
> taip.
>
>> Bet tas pats chemikas sako, kad E621 yra nieko blogo :-D
>> Tik nereik jo gryno šaukštais valgyt kasdien ir nebus bėdų :)
>
>