Tema: Re: delfi: R.Sarkinas: sutarta, kad ne vienas bankas neiskelia is paskutinio busto
Autorius: T:\)
Data: 2010-03-24 09:02:04
pritariu, bankai dabar nesuinteresuoti mesti is busto. To priezastys yra kelios. Visu pirma rinkoje yra pakankamai neparduotu, nebaigtu projektu. Beveik visi jie yra uz banku kreditus pardeti statyti, statytojai dabar ant bankroto ribos, jei dar nebankrutave. Tad bankas turi ir taip potencialaus turto per akis, uz kuri skolingas uaba, kurio rytoj gal ir nebus. Tad bankui reikes realizuoti gauta turta, kad atsiimti pinigus. Kaip tu atsiimsi pinigus jei pradesi kelti sumaisti mesdamas is butu gyventojus, ar pradedamas masines varzytines. Kainos dabar ir taip nukrite, o jei dar kris, tai bankai niekaip nesugebes parduoti turta uztiek, kad padengti suteikta paskola statytojui pagal to meto rinkos kainas. Spaudoje ne karta teko matyti kai statytojai skundziadsi, kad bankas nesutinka leisti parduoti ikeisto turto uz mazesnes kainas. Bankai bando reguliuoti rinkos kainos (plius gal ir kitos priezastys). Net jei turta periima ir banko dukterine ir ji pardavineja, tai vistiek minusas is banko savininku kisenes (tik kad kitos). 
Dabar net priesingai bankai siulo "labai palankiom" salygom pirkti busta is tam tikru statytoju. Nepaslaptis, kad tie statytojai yra kredituojami to banko ir taip bankas siekia sumazinti savo rizika perkeldmas siuo metu nelabai likvidu turta nuo uab'o kuris galibet kada bankrutuoti, ant fizinio asmens, kurio bankroto galimybes siuo metu nera, tad jei asmuo ir nemokes ir turtas parduosime uz 50 proc paskolos, vistiek likusi paskolos suma liks kabeti ant asmens ir ja potencialiai susigrazins (jei tik nemirs). 

T:)


"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:hoccpa$vh3$1@trimpas.omnitel.net...
> Prie ko čia populizmas? Jei turi pavyzdžių kad meta, tai rašyk. O bankams tų butų dabar nereikia - ką su jais daryti jei vertė mažesnė nei išduota paskola? Mesti į NT rinką ir taip dar labiau numušti jų kainą? Ar mokėti už juos mokesčius? Ar užsiimti kokia nors jų nuoma, kuo jie paprastai neužsiima? Geriau atidėti mokėjimus, o jei ir būsto kainoms pakilus skolininkas neišsimokės - tada gal ir išmesti.
> 
> 
> 
> "nagi kagi" <nafik@kasg.hh> wrote in message news:hobeo8$f20$1@trimpas.omnitel.net...
>> Aisku. Baisiausia tai teigiamu balsu kiekis, kas parodo kokia mes esam 
>> asilu banda ir kaip mes tiesiog trokstam populistiniu sukiu.
>> 
>> On 03/24/2010 12:13 AM, flag wrote:
>>> savininkas yra zmogus, tik tas bustas buna ikeistas bankui, todel tai nera
>>> banko bustas
>>