Tema: MediaWiki
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2009-12-11 15:56:33
Sveiki,

    Turejau drupalu pasidares saita ir buvau nusprendes straipsniuku apie programavima parasineti, tiesiog daznai researchinu kazkokias sudetingas technologijas, o ne visada ant galo ju prireikia ir informacija pasimirsta, tai kad ja kazkur issaugot gal surasyt i Wiki nusprendziau, tuo paciu ir kitiem pravers, bet drupale labai nepatiko kaip pastinosi kodas, pjovesi labai su temomis ir t.t.., o kaip ne dizainerius tai tai gan keblu buvo, tai va nusprendziau MediaWiki sudet, sudet tiesa nebuvo sunku ir kaip ir veikia, bet esu visiskai zalias kas del jos, kazkiek paziurinejau internete atsidares redaguot kelis straipsnius ir pastebejau kad ten tokia savotiskai zymiu kalba naudojasi, na aisku info apie tai dar ieskosiu kad suzinot ja pilnai.

    Vat nesupratau kaip padaryti kad automatiskai rodytu pvz tituliniame puslapyje naujausius straipsnius, ar cia man kokiu nors pluginu reik ar ko? ir ar imanoma pvz koki kalbos tikrintoja idet, kad rasybos klaidas rodytu :) nors cia gal koki firefox paemus eitu issprest, nes jis kaip ir kazka turi... vat ne itin zinau nuo ko pradeti :)

    Siaip aktualu koda pastint su Syntax hilight'u irgi... gal sakau kas nors gerai zino kaip viskas darosi ar kokiu nuorodu naudingu gali duot pasiskaityt?

JDM