Tema: Re: Plikimas
Autorius: Kestas
Data: 2010-08-10 16:39:44
> 30-mecius) - isvada persasi viena - tostesteronas?

visiškai nesigilinus profaniškas atsakymas būtų, "o kas daugiau"? gi plinka vyrai. Moterims tai ypač retai kylanti problema. o preparatai visi taip ir vadinami - hormoniniais. tarkim, argi ne tai iš esmės daro tokie vaistai kaip Propecia - mažina "nesurišto", laisvo tostesterono kiekį organizme (verčia jį kita medžiaga). kol naudoji, tol plaukai sutankėja, tačiau jie, jeigu neklystų, patvirtinti tik JAV ir kursas kainuoja žvėriškus pinigus. aišku, galimi šalutiniai poveikiai, ypač kas liečia vyrų lytinę sistemą.. 
va, apie gydymą:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baldness_treatments
šiaip pas mus yra vaistų su čia minimomis veikliosiomis medžiagomis (ir dutasteridu, ir finasteridu).. bet paskaičius jų informacinius lapelius vaistai.lt, minimi tik prostatos susirgimai, apie jokią alopeciją nekalbama, nors ta pati plikimui gydyti tinkama medžiaga. dar pas mus yra Regaine (minoxidil, nehormoninis berods?) - šitą naudojo mano pažįstamas, efektas buvo stiprus, bet tik naudojimo metu. nutrauki, - basta. dabar ta zona, kurią jis bandė "apauginti", beveik plika :) na ir yra Nizoral šampūnas (!)...

šiaip gi esmė yra priversti plaukų svogūnėlius ar ką ten "ilsėtis" trumpiau. visiems plaukai slenka, bet išslinkus plaukui po tam tikro laiko atauginamas naujas. kai tas periodas tampa ilgesnis už normalų, plaukai pradeda retėti ar dingti..
apskritai norint šitai išsigydyti reikia laukti ir tikėtis, kad ateityje medicinoje bus proveržis šioje srityje. o kad bus, tai galima neabejoti.. manau, ateityje berniukai gims su iš anksto "sutvarkytais" genais (jeigu mus tai paguodžia :))