Tema: Re: Ivestas mokestis padengt nuostoliam uz piratavima
Autorius: Kestas
Data: 2010-04-26 13:36:21
> Nu tai blemba pasipiktinau valstybe musu, jau mokesti uz piratavima ivede
> kompencuodami nuostolius uz piratavima.

Visų pirma, niekas dar neįvesta.
visų antra, tai yra tiesioginė daug metų absoliučiai ignoruoto ir niekaip nekontroliuoto piratavimo pasėkmė. durnumas gimdo durnumą. faktas, kad toks mokestis iš esmės legalizuotų piratavimą, bet toks pats faktas, jog piratavimas Lietuvoje jau dabar yra legalus. visi tie maivymaisi yra tik dėl vaizdo. piratavimo kontrolės sistema ne tik kad neveikia, jos praktiškai nėra. Tarytum du kelių policininkai visai šaliai.
jeigu įves mokestį (beje, nejaugi CD/DVD jau yra?!), ačiū reikės sakyti visiems tiems, kurie visą gyvenimėlį nemąstydami siunčiasi. Bet ypač padėkoti teks Teo ir visiems interneto operatoriams, taip pat Sonex, BMS ir visoms vėliau atsiradusioms firmelėms, kurios nuoširdžiai bruko piratinę įrangą, tikindamos, kad viskas tvarkoje, bei sukūrė tokią daunų visuomenę, jog net valdžioje esantys nesupranta, kaip kovoti su piratavimu ir kas tas yr. tiesiog mes kas liečia programinę įrangą, autorių teises esame taip nesuvokiamai atsilikę nuo civilizuoto pasaulio, jog tas atsilikimas persiduoda visoms visuomenės grandims be išimčių. jeigu dabar kažkas pradėtų rėkti (deja, niekas nepradės), kad mažvaikių agresyvumas ir nepažangumas neproporcingai išaugęs, nes jie nuo darželio kasdien pliekė GTA, tai nenustebčiau, jog galų gale būtų apmokestintos visos kompiuterinius žaidimus parduodančios parduotuvės, nors net aklam ežiui žinoma, jog yra elementari ir visame pasaulyje veikianti reitingų sistema. Ji galioja ir Lietuvoje. Reitingas 16 arba 18 - vaikams neparduodama. Kaip cigaretės. Tik va problema tame, kad Lietuvoje ji niekam nerūpi. Apie ją niekas net nėra girdėjęs. Nei tėvai, nei mokytojai, nei Seimo nariai.
už tai atsakingi visi, o ne kažkoks ministras ar Seimas. reikia nepamiršti, kad valdžia kvailiai, bet likusi dalis - dar didesni kvailiai. kas juokiasi iš Vilkaičio (jau buvusio, beje), stumiančio tokius mokesčius, pirmiausiai turėtų į veidrodį pažiūrėti..
(beje, kad jau paburnojau, tai spėsiu, jog šio mokesčio bent jau apčiuopiamoje ateityje nebus)