Tema: IV
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-01-07 17:42:03
Sveiki, 

    Žalio klausimas apie Individualia viekla.

   Bet pradzioj apie mano statusa ir tiksla kad geriau suprastumete esme, dirbu namie kaip freelanceris kuriu ivairias programas, informacines sistemas, na ir siek tiek web, bendradarbiauju su ne viena imone ir pan., tada labai daug pinigu sueina ant mokesciu, taip pat esu pajegus organizuoti ir vadovauti projekto grupei jeigu pasitaikytu didelis projektas ar nebespeciau vienas (teke dirbt sios srities skyriaus vadovu 3 metus), i tai is esmes ir einama nes darbo daugeja ir jau arteju ribos kada pradesiu viens nespeti ir gali tekti keist statusa is freelancerio programuotojo i pvz. freelancerio projektu vadovo ar net veliau kurti imone.

    Taciau pakolkas nera stabilumo, buna uzsakymu bumas, pvz. vienu metu supuola 3 klientai, o kartais ir kelis menesius tylu, be jokiu pajamu, tada vystau savus projektus ir idejas, ta prasme del to dar negalvoju apie imone nes ner pakankamo stabilumo, o galbut tiktu individuali veikla, ok dabar klausimai apie IV:


    1. Ar daug islosiu palyginus su autorine sutartimi formindamas individualia veikla?  - Speju islosiu nes, pvz. tenka investuoti i darbui naudojama kompiuterines technikos, programines irangos atnaujinima, genda hdd ir t.t.., kas IV atveju butu kaip islaidos ? ir mazintu pelna ir tuo paciu mokescius?

    2. Ar sunku pradeti ir prireikus sustabdyti IV? pvz yra daug darbo aktyvuoju IV keliems menesiams, o kai uzsakymu pasidaro 0 menesiui ar keliem ja sustabdau, ar tai imanoma ? ir jei imanoma ar sudetingas popierizmas?

    3. Ar nebus bedu uzsiimant IV idarbinti kitus asmenis, kad ir pagal autorines sutartis, pvz. uzpuola 1 metu daug klientu, ismetau kolegom freelanceriam darbus, sau pasiimu kazkoki % uz managinima ir pan; tuo paciu priziuriu projekta, jis vis del to lieka mano atsakomybei.

    4. Ar sunku sia veikla pradeti ir ka reikia del to padaryti, kokiu dokumentu, popieriu ir t.t.. reikia? ar reikalinga tame mieste deklaruota pastovi gyvenamoji vieta? pvz. as esu deklaravesis tik miesto seniunijoje be knkrecios gyvenamosios vietos, bent tiek tikdavo verslo liudijimui.

    5. Kaip pradeti IV? pats ne teisininkas tai labai sunkiai susigaudau visokiuose istatymu straipsniuose, ka teikia VMI kaip informacijos saltini kaip pradeti, daug labiau praverstu kazkas tokio: 

        A. pasiimi pasa, eini i vieta A, gauni tokia ir tokia pazyma;
        B. Tada eini i vieta B ir susitvarkai ar gauni dar kazkoki dokumenta, ar kazkokia apskaitos knyga ir t.t....

    5. Kaip suprantu mokesciai IV laikotarpiu bus visi kaip ir dirbant kazkur tik paciam viska moketis teks kaip tai darytu darbdavys pas kuri dirbciau, bet be to ka reikia papildomai tvarkyti, kiek suprantu kazkokia buchalterija turi buti vedama? ar reikalinga tada ta buchalterija kazkur periodiskai rodyti pvz. vmi ? ir jei reikalinga tai kas kiek laiko ?


Is karto labai dekingas uz atsakymus!
JDM.