Tema: Re: Mokesciai Lietuvoje jei dirbi uzsienyje?
Autorius: lengvai
Data: 2010-01-15 15:31:26
p.s. čia apskritai apie pajamų mokestį nuo užsienį gautų pajamų, jei kalba eina apie pinigų vežimą _per sieną momentu_ tai to nežinau, kiek ten ko gali deklaruoti ir kiek persivežti.

"lengvai" <shetas@hotmail.com> wrote in message news:hipqfb$bnc$1@trimpas.omnitel.net...
> "Su įvairiom valstybėm yra įvairūs niuansai, nes su kiekviena individualiai pasirašyta dvigubo apmokestinimo vengimo sutartis".
> 
> Viena sistema - jei šalyje, kurioj dirbi, sumoki nors vieną kapeiką mokesčių, arba ten pritaikomas tos šalies NPD, dėl ko mokesčių mokėti nereikia - tai ir LT pajamų mokesčio mokėti nereiks.
> Antra sistema - ant LT sumoki mokesčių skirtumą (jei ant LT mokestis bus didesnis), tarp mūsų ir tos šalies sumokėtų mokesčių (procentaliai).
> Trečia sistema - ant LT sumoki antrą kartą pagal mūsų įstatymus pajamų mokestį nuo visų pinigų ant popieriaus, nesvarbu kad ten jau sumokėjai 99 proc pajamų mokesčių (čia jei su ta šalimi nėra dvigubo apmokestinimo vengimo sutarties).
> Gal kažkuris variantas jau niekur nebetaikomas, bet reikia skaityti sutartį. Dar yra niuansai dėl tarpvalstybinių VMI duomenų keitimosi (ne su visom keičiasi) ir t.t. t.t.
> 
> "