Tema: Re: Pasukynė karštai dienai
Autorius: A&G
Data: 2009-08-27 14:40:36
net musu mazoj kaimo maximoj ir tai buna, ziurek prie kefyro
"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:h72qqm$2jv$1@trimpas.omnitel.net...
> recepta uzskaitau.,,,siandien ir pabandysiu namie..
> tik idomu tu pasuku visur buna pirkta ar tik didelese XXX?
> "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message 
> news:h6ofdb$svp$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jeigu vasara staiga prisimintų savo pareigas, o šaltibarščiai nusibostų :)
>>
>> bulvės ir svogūnai 1:1
>> pasukos
>> smulkiai pjaustytų šaldytų daržovių mišinys (raudonosios paprikos, 
>> žirneliai, morkos, kukurūzai ir t.t.)
>> truputį riebalų apkepinimui
>> pipirai, druska
>> galima vakarykštės žuvies ar paukštienos, bet nebūtinai
>>
>> bulves ir svogūnus gan smulkiai supjaustyti ir minkštai išvirti 
>> nedideliame kiekyje vandens. Kai išvirs, šaldytas daržoves (neatšildytas) 
>> pakepinti su nedideliu kiekiu riebalų (tipo woke ar pan.) Kol kepa, 
>> svogūnus su bulvėmis sublenderiuoti į tyrę (jei vandens buvo tikrai mažai, 
>> tame pačiame vandenyje arba kiek nupilti). Supilti pasukas, maždaug antra 
>> tiek, kiek yra tyrės. Truputį padruskinti (kad tik nebūtų prėska). 
>> Kepinamas daržoves atsakančiai papipirinti ir padruskinti. Suversti į 
>> svogūninę bulbynę-pasukynę. Arba pilti pasukynę į lėkštes, o kepintas 
>> daržoves gražiai suberti į viduriuką. Kepintų daržovių turi būti maždaug 
>> tiek pat, kiek pasukynės. Ant viršaus galima uždėti keptos ar pan. žuvies 
>> arba paukštienos griežinėlių (nešildytų).
>> Vat ir viskas. Pagaminama maždaug per 15-20 min. Sriuba turėtų būti nei 
>> šalta, nei karšta, tokia "vasarošiltė" :) 
>