Tema: Re: Voverushku konservavimas ziemai
Autorius: zhegonskas
Data: 2009-07-25 11:39:27
bedievis... as treti metai vis rudeni niekaip rudmesiu negaunu, kad jas 
ant sviestuko pasikepint, o jis jas raugia..

On 2009-07-22 23:06:52 +0200, Linas Petkevičius <linas@NENENEinfonova.lt> said:

>   O ka cia prigudrausi daug. Geriausiai, jei turi medine backute, nors 
> tinka ir plastikines - pernai bandziau kazkokia ish Rokiskio Surio 
> pasiskolinta, kur koncentratus vezioja. Svarbu, kad dangtis labai 
> sandariai uzsidarytu. Imi voveruskas ir nuplauni jas karstu ar net 
> verdanciu vandeniu . Sukrauni dailiai i backute ir uzpili, kazkur 70%, 
> kad apsemtu. Ash nieko nemandravoju - prieskonius visokius galima ir 
> ruosiant prideti. Ant kilogramo grybu imi koki arbatini sauksteli 
> druskos ir koki 1-2 gramus E330, susmulkinu ir uzbarstau ant virsaus 
> kelis juodojo serbento lapus ir pora babkos lapeliu. Tada viska 
> prislegiu su dangciu ir virsuj slovika su vandeniu statau. Svoris - ish 
> akies. Kad neplaukiotu dangtis, bet ir kad ne traiskytu, o butent 
> slegtu. Ir saltai i rusi statau. Bet ne pilna backa, o taip koki 
> 15-20%. Kai prirenku vel - uzdedu antra ir tolimesnius sluoksnius. Man 
> gaunasi taip 7-8, bet cia nuo backutes priklauso ir kiek grybu yra :). 
> Jie pastoviai susmenhga, tai ir vietos naujos atsiranda. Vandens 
> dapilineti, jei gerai parinktas slegis praktiskai nereikia - jau ish 
> sulciu uztenka. Bet jei truksta, tai pabaigoje imu ant litro vandens 10 
> gramu druskos ir tokiu tirpalu uzpilu. Galima deti ir skirtingus 
> sluoksnius. Man labai patinka sluoksnis voverusku - sluoksnis ryziku 
> (nezinau kaip lietuviskai). I ryzikus dar labai gerai krieno lapa 
> susmulkinus imaisyti, jis labai gerai skoni patiuninguoja. Bet tada jau 
> nieko nereikia det - nei pipiru jokiu, nei serbentu - krienai 
> praktiskai nesijaucia, o tik gryni ryzikai, nes tokiu budu issisugo 
> pats geriausias aromatas (bent jau man). Kai backa uzpildyta (nu arba 
> baigesi kantrybe ar grybai) i salta rusi ja - taip iki kokio lapkricio. 
> Arba i tvenkini, jei neabejoji sandarumu (su plastamsine garantuotai, 
> bet nera prasmes). Tada apverti ir pradedi vartoti nuo apatinio 
> sluoksnio. Bent jau pradzioj tai toks jausmas, kad visa backa pats 
> suvalgysi ir niekam neduosi. Bet po pirmu triju bliudeliu su bulvem 
> kazkaip sirdis atlegsta...
> 
> "Egis" <nera@mail.lt> wrote in message news:h47ted$hjv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Pasidalinkite  savais receptais kaip konservuojate voverushkas ziemai.