Tema: Re: Pasterizuoti kiaušiniai
Autorius: Gipsas
Data: 2013-06-14 11:48:41
plauk sodos tirpalu, jei labai bijai pasidaryk kalio permanganato tirpala
visur viesojo maitinimo imonese taip daroma (turi but daroma)
"Jonas Vingis" <jonas.vingis@kaimas.lt> wrote in message 
news:kok86b$hda$1@trimpas.omnitel.net...
> 2013-06-04 10:53, Masala rašė:
>>   O siaip vistos kiausinio lukstas yra sandarus (poros nepraleidzia
>> mikroorganizmu, kitaip nei anciu ar gulbiu kiausiniai), belieka tik gerai
>> nuplauti (galima ir dezinfekuoti) pries vartojant.
>
> Galima nuorodų į rimtus šaltinius, patvirtinančius tavo teiginį?
>
> Pvz. štai čia sako kitaip:
> http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1574-6976.2008.00161.x/full#ss1
>
> Salmonelės tiek praeina per lukštą, tiek gali užkrėsti kiaušinį jo 
> formavimosi metu.
>