Tema: Re: Kas te sake airana namie daro?
Autorius: tranzoo
Data: 2011-05-27 13:45:55
riazenka sutinta. turetu gautis seip.
riazenka yra isrugos sutintos, ane?

svarbiausia, kad nebutu raugintas daiktas i kuri pili jogurto bakterijas.

uat pasterizacijos piena reik imt, kad iogurtas neprarugtu. besidarant. seip 
galima daryt is su paprastu pienu, net ir nepasterizuotu, tikkad reikai det 
~10 laipsniu rusi ir litras prasijogurtintu per kokias 2-3 dienas tik.


"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:irnqfu$kn7$1@trimpas.omnitel.net...
> aha, tai visgi su riaženka nebuvo toks blogas įtarimas :)
>
> "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message 
> news:irngb4$5kl$1@trimpas.omnitel.net...
>> varai i norfa (paskutinisyk mateu bazej) ir perki graikiska iogurta. 
>> bilekur perki zalia mu arba marge (gali ir bilekoki, tik nezinau kaip tau 
>> pavyks namie pasterizuot ji 130-150 temperatura ir atsaldyt ji iskart). 
>> vienam litrui pieno - ~200g iogurto. (paskui tiksliai pasidarysi pagal 
>> skoni) laikai 12-24 val kambary vesiai ir tamsiai. (geriausiai skliapas 
>> tinka). gauni iogurta, kuri patartina laikyt saldytuve.
>>
>> tai va. gauta iogrta skiedi mineraliniu vandeniu. vietinis armenas sako, 
>> kad geriau uz borzomi nieko ner, bet man asmeniskai labai tinka ir 
>> druskininku rasa.
>>
>> galima skiest ir vandeniu, pageidautina sulinio ar saltinio ir det 
>> idomesnes druskos - himalaju pvz.
>>
>> --
>> T
>>
>>
>> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message 
>> news:irlnj4$9bf$1@trimpas.omnitel.net...
>>> vakar uzragavau. patiko. kaina nelabai patiko. kaip namie jy gamint?
>>