Tema: Re: Pienas
Autorius: trickyvic
Data: 2010-11-09 21:37:06
Na na prasyciau neisibegeti apie samosas su varske ir dar priskiriate 
samosas prie saldziuju patiekalu...

azero wrote:
> On 2010.11.09 14:19, Edvinas wrote:
>> On Tue, 09 Nov 2010 12:36:37 +0100, trickyvic wrote:
>>
>>> O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip
>>> sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji
>>> paprieskoninti ?
>>> Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro.
>>
>> Mane turbūt akmenimis užmėtys, bet aš pasakysiu, kad panyras ≈ varškės
>> sūris. Na taip jau nutiko, kad indai tą produktą pas save vadina ne 
>> varškės
>> sūriu, bet panyru ;) Užtat dabar mes galime tą pačią suslėgtą varškę
>> pavadinti panyru ir ji iškart pasidaro n kartų gardesnė, n kartų 
>> sveikesnė
>> ir n kartų brangesnė :)
>>
> 
> Yra vienas skirtumas - panyras (saldaus pieno sūris) daromas iš 
> nerūgusio pieno. Dėl to ir vadinasi "saldaus pieno" :) Skiriasi jis 
> skoninėmis savybėmis - yra švelnesnis, turi mažiau rūgštumo. Dėl to 
> nespaustas panyras (varškė) dažnai naudojamas saldiems patiekalams (su 
> razinom ar kitais dž. vaisiais) įdaras į kokią bandelę (samosa) ar pan. 
> Sūris skiriasi ir kitomis savybėmis - jis labiau toks "guminis" T.y. 
> geriau išlaiko formą, netrupa taip stipriai kaip įprastinis varškės 
> sūris, todėl naudojamas kepimui. Čia panašiai ir su tofu Japonai 
> elgiasi, tik tofu iš sojos pieno pagaminta.
> 
> Taip, panyrą dažnai pjausto į kubelius ir apkepa (skrudina) aliejuje 
> arba ghee (lydytas sviestas) svieste. Na, Indai dar plius ten prieskonių 
> visokių prideda, sūris skaniai juos sugeria.
> 
> Mano pamėgtas derinys - į aliejų įmetu kažkiek kumino (nemalto), ir 
> kajeno pipirų. Kai prieskoniai pradeda spirgėti, dedu kubeliais 
> pjaustytą panyrą ir apkepu kol apskrunda. Naudoju Daug kur - kaip priedą 
> prie patiekalų arba į troškinius, ryžius ir pan.
> 
> Gaminu pagal šitą receptą: 
> http://jogosmityba.wordpress.com/2009/05/05/saldaus-pieno-suris/