Tema: Re: garstyciu grudeliai
Autorius: Dautarte
Data: 2010-08-28 17:51:21
Aha, ten vienareiksmiai sauksteliai. Mama kartais panasu "kecupa" gamina, 
tik jos recepte dar berods acto ir cesnaku yra, o ir gvazdikeliu daugiau. 
Kartais ji sutirstina pomidoru tyre antaniniais obuoliais, skanu gaunasi. 
Prieskonius rekomenduociau suristi i marle, kad po to galima butu lengvai 
isimti ir ismesti. Be to svogunus deciau kartu su pomidorais, kad po to ju 
nei kvapo nebutu, o ir prieskonius deciau is karto - juk per 10 min. jokio 
skonio nespes atiduoti.


"0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
news:i5attr$ijt$1@trimpas.omnitel.net...
Sveiki,

Radau vat toki pomidoru pastos recepta:

3 kg pomidorų
4 svogūnai
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai druskos
3 – 4 garstyčių grūdeliai
Po 3 karčiuosius ir kvapiuosius pipirus
3 gvazdikėliai
1 šaukštelis maltų raudonųjų karčių pipirų

Nuplautus pomidorus supjaustyti skiltelėmis, iššutinti uždengtame 
emaliuotame puode, pertrinti per retą sietelį arba kiaurasamtį. Į sultis 
sudėti susmulkintus svogūnus ir garstyčių grūdelius. Garinti, kol tyrės liks 
2/3 pradinio kiekio. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir virti 10 min. Po 
to karštą išpilstyti į stiklainius ir pasterizuoti 90?C vandenyje: 1 l 
stiklainius – 25 min., 0,5 l – 10 – 15 min.

Tovarischi znataky, vopros: a ka tie trys keturi garstyciu grudeliai tokiam 
kiekiui duos?  :)   Gal noreta parasyt 3-4 sauksteliai?...