Tema: Re: ieskau triufeliu recepto
Autorius: ALORA
Data: 2010-05-24 21:47:32
kažkada gilioj vaikystėj kepdavom tokį palengvintą variantą -
200 g margarino arba sviesto,
200 g miltų (bet iš pradžių reik dėti 150, po to minkant žiūrėti, kad nebūtų 
per daug)
1 kiaušas

margariną sutarkuoti burokine tarka į miltus, įmušti kiaušą suminkyti. 
Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Suformuoti mažus kūginius sausainukus, 
kepti ant skardos, kol parus (nežinau temperatūros ir trukmės :) Per tą 
laiką sumaišyti norimu santykiu kakavą su cukraus pudra. Iškepusius 
sausainukus versti į mišinį ir juo gerai apvolioti. Išdėlioti ant 
grotelių-lentelės, rakšluosčio ar pan. Kai beveik visai atvės, galima 
pavolioti dar. Žodžiu, biškį užknisa kūgelių lepojimas, bet sausainukai 
tikrai burnoj tirpsta, nors pagal gurmaniškus standartus tai turbūt visai ne 
triufeliai :)